Росія від початку повномасштабної війни випустила по Україні понад 8 тисяч ракет - Ігнат

Росія від початку повномасштабної війни випустила по Україні понад 8 тисяч ракет - Ігнат

Укрінформ
Від початку повномасштабного вторгнення Російська Федерація випустила по території України понад 8 тисяч ракет всіх типів. Сили оборони знищили, зокрема, 25 із 78 «Кинджалів», 406 із 843 «Калібрів» та 1176 із 1513 ракет Х-101/Х-555.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Минулого року в опалювальний сезон 2022-2023 року застосували по нас тільки крилатих понад 1100 ракет. В них була мета загнати Україну в блекаут. Цього разу вже трошки інший вектор на завдання ударів. Ви бачите, які об’єкти атакуються – починаючи від портової інфраструктури аграрного сектору, далі нафто-газова галузь і оборонні підприємства. Але все одно удари йдуть і по критичній інфраструктурі, зокрема і по енергетиці», - зазначив він.

За його словами, противник має «певну кількість ракет, має певні спроможності для того, щоб завдавати ударів».

«З початку повномасштабного вторгнення було застосовано по Україні геть усіх типів ракет десь більше 8 тисяч. Левова частка ракет, звичайно, С-300, якими вони б’ють по наземних цілях. «Кинджалів» – 78, з них 25 – знищено. Так само «Калібрів» половина знищена - 406 із 843 знищено Силами оборони. Це дуже потужні показники, які показують наші Сили оборони. Так само знищили ракет Х-101/Х-555, якими атакують за стратегічної авіації, - 1176 на даний момент із 1513», - повідомив Ігнат.

Читайте також: Росія модернізує «Шахеди», «Ланцети» і нарощує виробництво дронів - Ігнат

Також речник прокоментував інформацію про розміщення «Іскандерів» на українських кордонах.

«За час повномасштабного вторгнення було випущено «Іскандерів» балістичних, а це «Іскандер М», майже 1000 одиниць по Україні. На жаль, не було збито багато, як крилатих ракет, тому що це балістика. «Іскандерів К» було запущено близько 150, теж частина знищена з них, це вже крилаті ракети», - поінформував речник.

Як повідомлялось, за даними Головного управління розвідки Міноборони України, РФ розгорнула 48 пускових установок ракетного комплексу "Іскандер" уздовж кордону з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-