Росія модернізує «Шахеди», «Ланцети» і нарощує виробництво дронів - Ігнат

Росія модернізує «Шахеди», «Ланцети» і нарощує виробництво дронів - Ігнат

Укрінформ
Росія проводить модернізацію своїх безпілотників, тому західним країнам слід посилювати санкційний контроль, щоби РФ не могла отримувати їхні технології.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Ми бачили фото, які з’являються дедалі частіше, там якісь з реактивними двигунами (російські безпілотники – ред.), є моделі взагалі незрозумілого походження, зліплені десь у гаражі. Ми бачимо, деяку модернізацію проводять (загарбники) з «Шахедами», серйозну модернізацію проводять з «Ланцетами», збільшують їхню дальність... Вони продовжують виготовляти безпілотники, будуть продовжувати нарощувати (виробництво - ред.)», - сказав Ігнат.

За його словами, під час війни відбувається розвиток серйозних технологій, військової індустрії. Зокрема, Захід робить великі кроки в питанні нових розробок, як-от лазерна зброя. Тож західним країнами треба посилювати санкційний контроль, щоби зменшувати можливості Росії щодо отримання технологій із Заходу.

Читайте також: Основним щитом від «Шахедів» стали мобільні вогневі групи - Ігнат

Речник також зауважив, що Україна має використовувати допомогу міжнародних партнерів, щоб створювати власні новітні зразки.

«Це вже робиться. Ви бачите, безпілотники ударного типу частенько щось підпалюють у Росії, тому там підгорає стабільно, і це дуже добре, що ми маємо сьогодні таку можливість», - сказав Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, 7 лютого у Росії на Воткінському військовому заводі, що випускає ракетну техніку, стався потужний вибух, після якого розпочалася сильна пожежа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-