Зеленський: В Авдіївці на одного загиблого українця - сім знищених росіян

Зеленський: В Авдіївці на одного загиблого українця - сім знищених росіян

Укрінформ
В Авдіївці на одного загиблого українського захисника приходиться сім загиблих російських окупантів.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції, передає Укрінформ.

«Я не можу сказати, яка кількість у нас потерпілих і жертв, але, наприклад, коли ми говоримо про те, що у них занадто багато людей, то треба знати, що в Авдіївці один до семи... за смерть одного українця - смерть семи росіян, таке співвідношення. Я не хочу порівнювати це, це трагедія - втратити навіть одну людину. Але не ми почали цю війну», - сказав Зеленський.

Також Президент України прокоментував питання мобілізації. За його словами, система мобілізації залежить від того, як у ній вирішено питання ротацій.

«Питання справедливих мобілізацій - це питання ротації. Люди, які втомлені на фронті, фізично, це не залежить від нації, ти втомлений - ти повинен відновлюватися, ти виходиш, відновлюєшся, а замість тебе приходить інша людина - професійна, яка пройшла відповідний термін тренування. І від цієї системи залежить система мобілізації, скільки людей на фронті, скільки резерву, і для чого це потрібно», - сказав Зеленський.

Читайте також: Відхід українських сил від Авдіївки не означає, що Росія вийшла на якісь рубежі - Зеленський

Президент додав, що для оборонних операцій потрібна одна кількість людей, для проведення контрнаступальних дій - інша кількість бригад.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 16 лютого командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський повідомив, що росіяни кидають на штурм Авдіївки всі резерви, завдають артилерійських обстрілів та масованих бомбових ударів, практично стираючи місто з лиця землі.

Вночі 17 лютого головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський повідомив, що, відповідно до отриманого розпорядження, захисники Авдіївки вийшли з міста на заздалегідь підготовлені позиції.

За словами Тарнавського, під час виходу особового складу з Авдіївки деяка кількість українських військовослужбовців потрапила у російський полон.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-