Відхід українських сил від Авдіївки не означає, що Росія вийшла на якісь рубежі - Зеленський

Відхід українських сил від Авдіївки не означає, що Росія вийшла на якісь рубежі - Зеленський

Укрінформ
Росія атакувала Авдіївку з жовтня минулого року усією потужністю і домоглася тільки того, що там загинули десятки тисяч її військових.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції, передає Укрінформ.

"Контрнаступальні дії (Росії - ред.) почалися у жовтні, і з жовтня вони атакували цю нещасну Авдіївку всією зброєю, всією потужністю, що у них була, просто тисячі їх військових загинули, десятки тисяч. Ось чого добилася Росія. Виснаження їх армії, я вважаю, це завдання наші військові постійно виконують, і збереження наших життів також правильне рішення, на мою думку. Далі буде відновлення, будемо чекати на відповідну зброю, якої просто не вистачило. Не вистачає, немає далекобійної зброї . У Росії є, а у нас її дуже мало. Ось вся правда. Тому наша головна зброя сьогодні - наші воїни, люди, і ми розраховуємо на підтримку партнерів", - сказав Зеленський.

Президент наголосив, що відхід українських сил від Авдіївки не означає, що Росія вийшла на якісь рубежі.

"За два роки війни Росія намагалася на сході щось зробити. І що таке щось - вони просто зруйнували декілька маленьких селищ, містечок, але найбільше, що вони зруйнували, - це наші життя. Вони це розуміють, вони біснуються", - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Тримання України у штучному дефіциті озброєння дозволяє РФ адаптуватися до бойових дій

Натомість, як зауважив глава держави, для України найголовнішим завданням є збереження людей.

"Ми вдячні всім партнерам (за допомогу - ред.), будь-яка зброя допомагає відновлювати справедливість і мир на території України. Але передусім всі знають, що людина, військовий тримає це, військовий звільняє території, захищає домівки, людей, сімʼї. І тому рішення правильне: щоб не потрапити в оточення, прийнято рішення відійти на інші рубежі", - сказав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, 60-та ювілейна Мюнхенська безпекова конференція, яка є міжнародною платформою для обговорення політики міжнародної безпеки, розпочалася 16 лютого у готелі Bayerischer Hof і триватиме до 18 лютого.

Головними темами цьогорічної конференції є війни в Ізраїлі та Україні, світова безпекова криза, збройні конфлікти, проблеми міграції, клімат, розвиток новітніх технологій.

До Мюнхена приїхали лідери кількох десятків держав і урядів, парламентcькі делегації, міністри оборони та закордонних справ, очільники міжнародних організацій, науковці, експерти, представники громадянського суспільства та лідери бізнесу.

Увечері 16 лютого командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський повідомив, що росіяни кидають на штурм Авдіївки всі резерви, завдають артилерійських обстрілів та масованих бомбових ударів, практично стираючи місто з лиця землі.

Згодом у ніч на 17 лютого головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що відповідно до отриманого розпорядження, захисники Авдіївки вийшли з міста на заздалегідь підготовлені позиції.

Фото: Instagram/Munich Security Conference

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-