Зеленський виступив на Мюнхенській конференції

Зеленський виступив на Мюнхенській конференції

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський у суботу, 17 лютого, виступив на Мюнхенській безпековій конференції.

Про це повідомив кореспондент Укрінформу.

Володимира Зеленського зустріли оплесками на міжнародній безпековій конференції.

Президент також планує провести на полях конференції низку двосторонніх зустрічей.

Головними темами цьогорічної конференції є війни в Ізраїлі та Україні, світова безпекова криза, збройні конфлікти, проблеми міграції, клімат, розвиток новітніх технологій.

60-та ювілейна Мюнхенська безпекова конференція, яка є міжнародною платформою для обговорення політики міжнародної безпеки, розпочалася 16 лютого у готелі Bayerischer Hof і триватиме до 18 лютого.

До Мюнхена приїхали лідери кількох десятків держав і урядів, парламентcькі делегації, міністри оборони та закордонних справ, очільники міжнародних організацій, науковці, експерти, представники громадянського суспільства та лідери бізнесу.

Відомо, що уряди Росії та Ірану запрошені на зустріч не були.

Українська делегація, виступаючи на різних майданчиках конференції, має намір говорити про посилення ролі Європи у самообороні, обороні України і нарощуванні оборонно-промислового співробітництва, а також про підготовку до Вашингтонського саміту НАТО.

Загалом на полях Мюнхенської безпекової конференції представники України беруть участь у більш як восьми дискусіях на різних рівнях – на рівні міністрів оборони, закордонних справ, прем’єр-міністрів, генерального секретаря НАТО, двопартійних американських делегацій.

Напередодні Глава Української держави підписав з Федеральним канцлером Олафом Шольцом двосторонню безпекову угоду між Україною та Німеччиною.

Згодом таку ж угоду між Україною і Францією Зеленський підписав з французьким лідером Емануелем Макроном.

Читайте також: Безпекові угоди з провідними країнами Європи фіксують новий статус України - Подоляк

Як повідомлялося, Мюнхенська безпекова конференція була заснована у 1963 році як платформа, де близько 60 учасників із західного блоку обговорювали питання безпекової політики після завершення холодної війни. Ідеєю заснування конференції було прагнення запобігти новій великій війні та сприяти розв’язанню регіональних конфліктів. З 1999 року вона стала найбільшим таким незалежним форумом у світі, який збирає щороку до 600 учасників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-