Ворог кидає на штурм Авдіївки всі резерви - Тарнавський

Ворог кидає на штурм Авдіївки всі резерви - Тарнавський

Укрінформ
У межах Авдіївки тривають важкі бої, росіяни продовжують завдавати артилерійських обстрілів та масованих бомбових ударів, практично стираючи місто з лиця землі.

Як передає Укрінформ, про це командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський повідомив у Телеграмі в оперативній інформації станом на 21:00.

«Ворог кидає на штурм всі резерви, перекидаючи їх з інших напрямків, та намагається протиснути нашу оборону. Сили оборони України продовжують стримувати російських окупантів, які переважають кількісно в особовому складі, артилерії та авіації», - написав він.

З початку доби в районі Авдіївки наші захисники відбили більш ніж 30 атак росіян. Агресор здійснив 20 авіаударів і понад півтори сотні артилерійських обстрілів. Крім Авдіївки, артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали майже 20 навколишніх населених пунктів, серед яких Новобахмутівка, Бердичі, Ласточкине, Невельське.

Зі зруйнованих позицій українські воїни виходять маневром і закріплюються на нових рубежах оборони.

Читайте також: «Від КАБів сиплеться стеля»: Третя штурмова показала кадри з підвалів Авдіївського коксохіму

«Підкреслюю, пріоритет - збереження життя наших бійців. Тому в разі потреби вони відходять на нові позиції. На превеликий жаль, під час одного з таких виходів декілька наших бійців потрапили в полон. Будемо боротися за звільнення кожного побратима», - наголосив генерал.

За його словами, евакуація поранених ускладнена безперервними обстрілами, але здійснюється. На цей момент нашим захисникам перекидаються потрібні резерви. Дієвим також залишається постачання боєприпасів. Підрозділи утримують визначені рубежі оборони відповідно до оперативної обстановки.

Триває пожежа на Авдіївському коксохімічному заводі, де російські терористи внаслідок обстрілів підпалили цистерну із залишками нафталіну та бітумну смолу на складі.

Читайте також: Найближчі дві доби вирішальні: що зараз відбувається в Авдіївці

«Для розуміння масштабів наступу противника та його «сточування». Левова частина втрат окупантів на Таврійському напрямку припадає саме на Авдіївку. Лише з початку року втрати окупантів на цьому напрямку склали 20 018 осіб, 199 танків та 481 бойова бронемашина (1 січня - 15 лютого 2024 р.). Авдіївська оборонна операція триває. Ворог платить найвищу ціну», - підсумував Тарнавський.

Як повідомлялося, раніше Тарнавський заявив, що в Авдіївці Сили оборони проводять рейдово-ударні дії для розширення логістичних коридорів.

Фото: Костянтин та Влада Ліберови

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-