Зеленський: Тримання України у штучному дефіциті озброєння дозволяє РФ адаптуватися до бойових дій

Зеленський: Тримання України у штучному дефіциті озброєння дозволяє РФ адаптуватися до бойових дій

Укрінформ
Тримання України у штучному дефіциті озброєння, зокрема, артилерії і засобів дальнього ураження дозволяє Путіну адаптуватися до інтенсивності боїв та підриває досягнуті результати України і партнерів.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив у своєму виступі на Мюнхенській безпековій конференції, передає Укрінформ.

«Наші дії обмежуються лише достатністю і дальністю наших засобів ураження. Але це не залежить від нас. І ситуація в Авдіївці це підтверджує. На жаль, тримання України у штучному дефіциті озброєння, зокрема, у дефіциті артилерії, засобів дальнього ураження дозволяє Путіну адаптуватися до теперішньої інтенсивності бойових дій», - сказав Президент.

За його словами, це самоославлення демократії підриває наші спільні результати.

Зеленський зазначив, що Росія має зараз лише одну військову перевагу – повне знецінення людського життя, і постійні російські м'ясні штурми це доводять.

Читайте також: Україна похитнула міф Росії про те, що вона може захопити будь-яку країну за кілька днів - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, 60-та ювілейна Мюнхенська безпекова конференція, яка є міжнародною платформою для обговорення політики міжнародної безпеки, розпочалася 16 лютого у готелі Bayerischer Hof і триватиме до 18 лютого.

Головними темами цьогорічної конференції є війни в Ізраїлі та Україні, світова безпекова криза, збройні конфлікти, проблеми міграції, клімат, розвиток новітніх технологій.

До Мюнхена приїхали лідери кількох десятків держав і урядів, парламентcькі делегації, міністри оборони та закордонних справ, очільники міжнародних організацій, науковці, експерти, представники громадянського суспільства та лідери бізнесу.

Увечері 16 лютого командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський повідомив, що росіяни кидають на штурм Авдіївки всі резерви, завдають артилерійських обстрілів та масованих бомбових ударів, практично стираючи місто з лиця землі.

Згодом у ніч на 17 лютого головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що відповідно до отриманого розпорядження, захисники Авдіївки вийшли з міста на заздалегідь підготовлені позиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-