Під час виходу з Авдіївки деяка кількість українських військових потрапила у полон - Тарнавський

Під час виходу з Авдіївки деяка кількість українських військових потрапила у полон - Тарнавський

Укрінформ
Під час виходу особового складу з Авдіївки деяка кількість українських військовослужбовців потрапила у полон.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

За словами командувача, вихід з Авдіївки відбувався відповідно до плану, розробленого з урахуванням різних сценаріїв та можливої зміни оперативної обстановки.

"Та все ж на заключному етапі операції, під тиском переважаючих сил противника, деяка кількість українських військовослужбовців потрапила в полон", - заявив він.

Як підкреслив Тарнавський, відповідні українські інституції звернуться до міжнародних гуманітарних організацій ті країн-посередників, щоб було забезпечене гуманне поводження росіян з військовополоненими, згідно з нормами Міжнародного гуманітарного права, та щоб українські воїни повернулися на Батьківщину.

Читайте також: Відхід українських сил від Авдіївки не означає, що Росія вийшла на якісь рубежі - Зеленський

"Боротимемося за звільнення всіх побратимів", - наголосив він.

Як додав командувач, за минулу добу на Авдіївському напрямку українські захисники та захисниці відбили 38 атак ворога в районі Авдіївки, Ласточкиного, західніше Бердичів та ще 5 атак - біля Первомайського та Невельського.

Прикриваючи організований вихідпідрозділів з Авдіївки, артилерія ОСУВ “Таврія” виконала майже 400 вогневих завдань.

Загальні втрати росіян у живій силі в усій операційній зоні ОСУВ “Таврія” за минулу добу становлять 609 осіб, в озброєнні та військовій техніці - 21 одиницю (не враховуючи БпЛА). Зокрема це 2 танки, 11 бойових бронемашин, 4 артсистеми, 1 ПТРК, 3 автомобілі. Також Сили оборони України знищили 2 інші важливі об'єкти росіян. Нейтралізовано або знищено 230 БпЛА різних типів.

"Наші воїни займають позиції на другому рубежі оборони", - заявив Тарнавський.

Читайте також: Російській армії, ймовірно, буде складно просуватися на захід від Авдіївки - ISW

Як повідомляв Укрінформ, ввечері 16 лютого Тарнавський повідомив, що росіяни кидають на штурм Авдіївки всі резерви, завдають артилерійських обстрілів та масованих бомбових ударів, практично стираючи місто з лиця землі.

Вночі 17 лютого головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський повідомив, що, відповідно до отриманого розпорядження, захисники Авдіївки вийшли з міста на заздалегідь підготовлені позиції.

Фото: ВВС Україна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-