Російській армії, ймовірно, буде складно просуватися на захід від Авдіївки - ISW

Російській армії, ймовірно, буде складно просуватися на захід від Авдіївки - ISW

Укрінформ
Російським військам, ймовірно, буде важко просуватися на захід від Авдіївки до підготовлених позицій, на які відходять українські війська.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти вважають, що російські війська, ймовірно, зазнають значних втрат, якщо вирішать атакувати нові позиції ЗСУ у відкритому полі.

«Російські сили, ймовірно, мають на меті ускладнити або запобігти українському відступу в надії завдати значних в оперативному відношенні втрат українським силам у цьому районі, оскільки захоплення Авдіївки саме по собі не дасть жодних значущих в оперативному відношенні переваг або шляхів для значного просування вперед», - йдеться у зведенні.

Водночас в ISW додали, що українським військам, можливо, доведеться провести контратаки для здійснення впорядкованого виходу з Авдіївки. Тоді як зусилля Росії запобігти українському відходу можуть стати все більш виснажливими.

Читайте також: «Зробили все і навіть більше»: командир Третьої штурмової подякував захисникам Авдіївки

«Українським силам, ймовірно, доведеться стабілізувати лінію фронту шляхом контратаки у районі, де російські сили намагаються замкнути оточення українських сил в Авдіївці, щоб провести впорядкований відхід», - зазначили аналітики.

Як повідомляв Укрінформ, 17 лютого відповідно до отриманого розпорядження, українські захисники Авдіївки вийшли з міста на заздалегідь підготовлені позиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-