Росія досі не надала жодних доказів, що на борту Іл-76 були українські полонені - Юсов

Росія досі не надала жодних доказів, що на борту Іл-76 були українські полонені - Юсов

Укрінформ
РФ досі не надала жодних доказів про перебування на борту збитого 24 січня російського літака Іл-76 українських військовополонених.

Як передає Укрінформ, про це зазначив в ефірі телемарафону «Єдині новини» представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

«Попри величезну кількість хамських звинувачень, власне жодних доказів за цей час так і не надано. Не показано ключові наслідки, докази всієї трощі і перебування людей на борту. Чим довше ця пауза триває, тим більше питань виникає щодо версії держави-агресора», - сказав він.

Юсов додав, що українська влада наполягає на проведенні незалежного міжнародного розслідування. У свою чергу Україна готова до такого розслідування і надаватиме йому максимальне сприяння, запевнив представник ГУР.

Читайте також: Падіння Іл-76: ГУР коментуватиме списки на обмін, коли їх офіційно оприлюднять в Росії

Як повідомляв Укрінформ, за даними російських Телеграм-каналів, 24 січня у Бєлгородській області РФ розбився літак Іл-76, який використовують для перевезення військової техніки і десанту.

Джерела у ЗСУ зазначили, що цей літак перевозив ракети для ЗРК С-300, які загарбники використовують для масованих обстрілів Харківщини та інших прикордонних регіонів України.

У міноборони РФ стверджують, нібито в літаку "перебували 65 полонених українських військовослужбовців", шестеро членів екіпажу і троє супроводжуючих.

Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов повідомив, що обмін полоненими між Росією та Україною мав відбутися 24 січня. За його словами, оприлюднена російською стороною інформація про те, що військовополонені могли перебувати у літаку Іл-76, який впав у Бєлгородській області, перевіряється.

За словами військового експерта Романа Світана, літак Іл-76 з великою ймовірністю збила російська ракета С-300, яка була направлена на Харків.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні ситуації навколо падіння російського літака Іл-76 у Бєлгородській області РФ.

Фото: NEXTA Live/Telegram

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-