Падіння Іл-76: ГУР коментуватиме списки на обмін, коли їх офіційно оприлюднять в Росії

Падіння Іл-76: ГУР коментуватиме списки на обмін, коли їх офіційно оприлюднять в Росії

Укрінформ
Головне управління розвідки Міноборони України коментуватиме списки полонених, які готувалися до обміну 24 січня, лише коли їх офіційно оприлюднять російські офіційні державні структури, а не пропагандисти, як це відбувається зараз.

Як передає Укрінформ, про це зазначив представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов.

«Справа в тому, що коментувати ту інформацію, яку навмисно поширює російська пропаганда, це означає брати участь у реалізації їхньої операції. Коли офіційно будуть повідомлені такі списки, звичайно, будуть і офіційні коментарі», - сказав він.

Читайте також: До моргу у Бєлгороді доправили лише п’ять тіл після падіння Іл-76 - розвідка

«Списки були відомі. Інша справа, які списки… В Україні офіційну інформацію повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими і офіційні посадові особи, зокрема Уповноважений з прав людини Верховної Ради.

З боку держави-агресора це пропагандисти - Симоньян, Шарій і так далі, висвітлюють ті чи інші списки. Пропагандисти виступають і показують ті чи інші списки, тобто це робить не Міноборони не Гуманітарний штаб, який відповідає за питання поводження з військовополоненими, а пропаганда», - додав Юсов.

Читайте також: Лубінець не підтвердив, що на борту Іл-76 могли бути українські полонені

Як повідомляв Укрінформ, за даними російських Телеграм-каналів, 24 січня у Бєлгородській області РФ розбився літак Іл-76, який використовують для перевезення військової техніки і десанту.

Джерела у ЗСУ зазначили, що цей літак перевозив ракети для ЗРК С-300, які загарбники використовують для масованих обстрілів Харківщини та інших прикордонних регіонів України.

У РФ стверджували, нібито в літаку "перебували 65 полонених українських військовослужбовців", шестеро членів екіпажу і троє супроводжуючих.

Читайте також: Велика кількість фейків про літак Іл-76 з’явилася через брак злагодженої комунікації - Юрчишин

Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов повідомив, що обмін полоненими між Росією та Україною мав відбутися 24 січня. За його словами, озвучена російською стороною інформація про те, що військовополонені могли перебувати у літаку Іл-76, який впав у Бєлгородській області, перевіряється.

За словами військового експерта Романа Світана, літак Іл-76 з великою ймовірністю збила російська ракета С-300, яка була направлена на Харків.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні ситуації навколо падіння російського літака Іл-76 у Бєлгородській області РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-