Міноборони Литви: Пріоритет Росії - не програти війну Україні

Міноборони Литви: Пріоритет Росії - не програти війну Україні

Укрінформ
Міністерство оборони Литви вважає, що поки в Україні точаться інтенсивні бої, Росія не має ресурсів на відкриття другого фронту, пріоритет країни-агресора - не програти у цій війні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

«Поки не завершилися бої в Україні, важко припускати, що Росія перерозподілить пріоритети і почне згуртовувати сили на інших напрямках», - йдеться у коментарі міноборони Литви стосовно резонансної публікації німецького видання Bild щодо ймовірної ескалації між РФ і НАТО.

Однак, за інформацією відомства, Росія планує довгострокове збільшення сил у західному напрямку: «З цією метою розроблено плани розширення інфраструктури та військових частин, проводяться інфраструктурні зміни, діляться сфери командування».

Читайте також: Бундесвер готується до нападу Путіна - Bild оприлюднив навчальний сценарій

Таким чином, представлена міноборони Литви оцінка загроз суттєвих змін не зазнала. «Росія зберігає значні потужності та постійно поповнює їх біля лінії фронту в Україні. Пріоритет Росії на цей момент - не програти у війні з Україною, вона спрямовує на це певні ресурси», - зазначили у військовому відомстві.

Також свій коментар щодо публікації Bild надала канцелярія президента Литви. За її даними, твердження, що містяться в публікації німецького таблоїда про підготовку збройних сил ФРН до російської провокації на східному фланзі НАТО, не підтверджені жодними документами, а оцінка загроз у регіоні не змінилася.

Читайте також: У НАТО заявили, що в статті Bild про «сценарій зіткнення» з РФ немає секретних даних

Нагадаємо німецький таблоїд Bild оприлюднив пункти нібито таємного документа міністерства оборони ФРН, у якому міститься припущення, що ескалація між НАТО і Росією може відбутися вже в лютому цього року, а 2025-го може дійти до прямого зіткнення блоку з військами РФ, орієнтовно на території Балтії. Bild підкреслив при цьому, що цей сценарій є легендою навчань НАТО у Балтійському регіоні у 2024 році.

ФОТО: DELFI / KAROLINA PANSEVIČї

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-