Бундесвер готується до нападу Путіна - Bild оприлюднив навчальний сценарій

Бундесвер готується до нападу Путіна - Bild оприлюднив навчальний сценарій

Укрінформ
Німецька армія розробила навчальний сценарій війни з Росією в тому разі, якби Збройні Сили України зазнали поразки у війні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє німецьке видання Bild з посиланням на таємний документ Міністерства оборони ФРН.

«Ескалація між НАТО і Росією може відбутися вже в лютому. Це навчальний сценарій, який описує крок за кроком, місяць за місяцем, як діятиме Путін і як НАТО захищатиметься. За сценарієм Бундесверу, ескалація почнеться всього за кілька тижнів. Невдовзі розпочнуться бойові дії, десятки тисяч німецьких солдатів будуть задіяні», – пише Bild.

За цим сценарієм, Росія запускає нову хвилю мобілізації і призиває в армію в лютому 2024 року ще 200 тис. чоловік. Навесні Кремль розгортає широкомасштабний наступ в Україні й на тлі недостатньої підтримки Заходу до червня 2024 року здобуває перемогу над ЗСУ.

Далі, згідно з документом, почнуться міжетнічні зіткнення в країнах Балтії, Росія на заході своєї країни та у Білорусі у вересні розгортає великі військові навчання «Захід 2024» із залученням 50 тис. солдатів.

У жовтні РФ перекидає війська й ракети середньої дальності в Калінінград, щоб завдати удару по Сувальському коридору, що з'єднує Калінінград з Білоруссю через Литву.

Там у грудні, відразу після виборів у Сполучених Штатах, розпочинається прикордонний конфлікт і заворушення. Російська Федерація намагається скористатися можливим паралічем політичної системи США.

Читайте також: Близько 30 країн готові вступити у партнерство з Україною щодо безпекових гарантій - Шмигаль

У січні 2025 року Польща і країни Балтії скликають засідання Ради НАТО й оголошують про загрозу з боку Російської Федерації, яка в березні перекидає додаткові війська у Білорусь і до кордонів країн Балтії.

У травні 2025 року НАТО ухвалює рішення про «заходи надійного стримування», щоб запобігти нападу Росії на Сувальський коридор з Білорусі та Калінінграда.

У «день Х» командувач НАТО віддає наказ про перекидання 300 тис. військових, включаючи 30 тис. німців, на східний фланг.

Bild підкреслює, що цей сценарій є легендою навчань НАТО у Балтійському регіоні у 2024 році.

Бундесвер заявив виданню, що «розгляд різних сценаріїв, навіть украй малоймовірних, є частиною повсякденних військових справ».

Фото: Bundeswehr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-