Прем'єр Британії у Києві оголосить про надання Україні нового пакету допомоги

Прем'єр Британії у Києві оголосить про надання Україні нового пакету допомоги

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак 12 січня у Києві оголосить про надання нового пакету військової допомоги Україні. Він також підпише з Президентом Володимиром Зеленським Угоду про співробітництво у сфері безпеки.

Про це йдеться на сайті британського уряду, передає Укрінформ.

Напередодні зустрічі британський прем’єр підтвердив, що Велика Британія надасть Україні 2,5 мільярда фунтів стерлінгів військової допомоги у 2024-25 роках. З них щонайменше 200 мільйонів підуть на закупівлю і виробництво військових дронів для України, в тому числі розвідувальних, ударних і морських дронів дальнього радіусу дії. Очікується, що більшість безпілотників будуть вироблені у Великій Британії, а МО Британії працюватиме з міжнародними партнерами, щоб збільшити кількість дронів, що надаються для оборони України.

Читайте також: Веймарський трикутник і Британія мають стати лідерами допомоги Україні - глава комітету Бундестагу

Це фінансування також допоможе використати британські військові знання та оборонне виробництво для надання ракет дальнього радіусу дії, ППО, артилерійських боєприпасів та безпеки морського судноплавства.

«Угода між Україною та Великою Британією про співробітництво у сфері безпеки формалізує підтримку, яку Велика Британія надавала і надалі надаватиме Україні у сфері безпеки, включаючи обмін розвідданими, кібербезпеку, медичну та військову підготовку, а також оборонно-промислове співробітництво», - йдеться у повідомленні.

Угода також зобов'язує Велику Британію консультуватися з Україною, якщо та знову зазнає агресії з боку Росії, і надавати "швидку і стійку" допомогу для оборони.

"Я тут сьогодні з одним посланням: Велика Британія також не відступить. Ми будемо разом з Україною і в її найтемніші години, і в кращі часи, що прийдуть. Велика Британія вже є одним з найближчих партнерів України, тому що ми визнаємо, що їхня безпека - це наша безпека", - зазначив Сунак.

Читайте також: Блінкен і глава МЗС Британії обговорили подальшу допомогу Україні

Очікується, що під час свого візиту до Києва прем'єр-міністр також оголосить про виділення додаткових 18 мільйонів фунтів стерлінгів допомоги Україні на додаток до вже наданих майже 340 мільйонів фунтів стерлінгів. Частина цих коштів піде на підтримку таких організацій, як ООН та Червоний Хрест, а 8 мільйонів фунтів стерлінгів підуть на зміцнення енергетичної інфраструктури України для захисту від подальших російських атак. Велика Британія також надасть додаткове фінансування та ресурси для вивчення англійської мови в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, Україна і Велика Британія планують підписати 10-річний пакт про безпеку, в межах якого Британія використає свій військово-морський досвід, щоб допомогти Україні контролювати Чорне море.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-