Британія та Україна планують підписати 10-річну угоду про безпеку - The Telegraph

Британія та Україна планують підписати 10-річну угоду про безпеку - The Telegraph

Укрінформ
Найближчими тижнями Україна і Велика Британія планують підписати 10-річний пакт про безпеку, в межах якого Британія використає свій військово-морський досвід, щоб допомогти Україні контролювати Чорне море.

Про це повідомляє The Telegraph, передає Укрінформ.

Зазначається, що згідно з меморандумом, Британія буде зобов'язана "підтримувати Київ у боротьбі" проти Росії. Документ також міститиме післявоєнні гарантії безпеки та плани щодо захисту України після війни, які мають стримувати РФ від намірів здійснити повторний напад. Зокрема, йдеться про посилення поставок зброї та відновлення санкцій.

За інформацією видання, британські офіційні особи повідомили українським колегам, що в межах меморандуму Британія зосередиться на зміцненні морського потенціалу України та наданні фінансової допомоги.

Читайте також: Британські компанії допоможуть Україні з ремонтом артилерії та виробництвом дронів

Зброю, яку постачатимуть у межах пакту, спрямовуватимуть на забезпечення більшої оперативної сумісності Збройних сил України з силами НАТО, а також продовжиться програма підготовки українських військових.

Як повідомляв Укрінформ, 11 грудня Велика Британія та Норвегія, які спільно очолили нову «Коаліцію морських можливостей»для зміцнення здатності України діяти на морі, передадуть українським військовим кораблі та транспортні засоби для Військово-Морських сил. Велика Британія, зокрема, надасть Україні два кораблі класу Sandown, 20 транспортних засобів-амфібій Viking, 23 рейдові судна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-