Британські компанії допоможуть Україні з ремонтом артилерії та виробництвом дронів

Британські компанії допоможуть Україні з ремонтом артилерії та виробництвом дронів

Укрінформ
Уряд Великої Британії та представники британської оборонної промисловості здійснили свою першу торговельну місію до України, у ході якої були підписані угоди, зокрема щодо обслуговування протимінних кораблів, ремонту артилерії та виробництва безпілотників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у понеділок на сайті британського уряду.

"Спільна торговельна місія, яку очолили Міністерство у справах бізнесу та торгівлі та Міністерство оборони, відбулася 13-14 грудня та ґрунтувалася на стійкій і безперервній підтримці Великої Британії у сфері оборони України з моменту путінського вторгнення в 2014 році. Зустрічі в Києві відбулися після дискусій на Міжнародній виставці оборонного та безпекового обладнання у Лондоні у вересні щодо потенційного партнерства між британськими та українськими компаніями оборонного та безпекового сектору", - йдеться у повідомленні

Зазначається, що за підсумками зустрічей між британськими оборонними компаніями і українським урядом було підписано низку угод.

Зокрема, Міністерство оборони України уклало з компанією Babcock трирічний контракт на підтримку та обслуговування двох протимінних кораблів "Черкаси" та "Чернігів" для ВМС України після їх передачі від Королівського військово-морського флоту Великої Британії. Це відбулося після заснування компанії Babcock Ukraine з відкриттям офісу в Україні.

Крім того, BAE Systems і AMS Integrated Solutions Ltd підписали угоду, яка дозволить їм надавати спеціалізовану підтримку артилерійських систем безпосередньо ЗСУ в Україні. Згідно з угодою, артилерійські системи, передані урядом Великої Британії, можуть бути відремонтовані і обслуговуватися в існуючих центрах технічного обслуговування AMS в Україні, де працюють українські інженери.

Крім того, компанія Thales підписала меморандум про взаєморозуміння з українською компанією Aerodrone, яка займається розробкою безпілотних авіаційних систем, "що дозволить об'єднати найкращі українські та північноірландські інженерні розробки для створення нових спроможностй для Збройних сил України".

Як повідомили в британському уряді, загальний річний обсяг торгівлі товарами та послугами між Великою Британією та Україною вже виріс до 1,5 млрд фунтів стерлінгів.

Читайте також: Rheinmetall отримала ще одне замовлення на десятки тисяч артилерійських снарядів для ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, у серпні Президент Володимир Зеленський зустрівся у Києві з представниками транснаціональної компанії BAE Systems, яка веде діяльність у галузях виробництва зброї, безпеки та аерокосмічній сфері.

За підсумками зустрічі було підписано Угоду про співпрацю з локалізації виробництва озброєнь BAE Systems між Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості України та BAE Systems.

Також було підписано Рамкову угоду про співпрацю щодо ремонту, запасних частин та виробництва нових легких гармат L119 між Міністерством оборони України та BAE Systems.

BAE Systems plc – британське транснаціональне підприємство, що спеціалізується на оборонній та аерокосмічній галузях, а також на інформаційній безпеці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-