Rheinmetall отримала ще одне замовлення на десятки тисяч артилерійських снарядів для ЗСУ

Rheinmetall отримала ще одне замовлення на десятки тисяч артилерійських снарядів для ЗСУ

Укрінформ
Німецька компанія Rheinmetall отримала ще одне замовлення на постачання у 2025 році декількох десятків тисяч снарядів різних типів для потреб ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті компанії.

Зазначається, що вартість замовлення складає тризначну цифру в мільйонах євро (понад 100 млн євро).

"Німецький Бундесвер знову замовив партію артилерійських боєприпасів калібру 155 мм у Rheinmetall відповідно до рамкової угоди. Компанія Rheinmetall отримала замовлення на постачання Збройним Силам України, загалом, кількох десятків тисяч снарядів різних типів. Вартість замовлення становить тризначну суму в мільйони євро. Поставка запланована на 2025 рік", - йдеться у повідомленні.

Нове замовлення продовжує низку замовлень артилерійських боєприпасів, які Бундесвер раніше розмістив для Збройних сил України та Німеччини.

У липні 2023 року Rheinmetall уклала нову рамкову угоду з Бундесвером у цій сфері. Вона передбачає постачання декількох сотень тисяч снарядів, підривників та метальних зарядів.

Рамкова угода розрахована до 2029 року, а потенційний обсяг замовлень становитиме близько 1,2 млрд євро.

Зазначається, що необхідність поповнення запасів боєприпасів, спричинена війною в Україні, призвела до великих контрактів на артилерійські боєприпаси для Rheinmetall.

Перелік артилерійських боєприпасів Rheinmetall включає, серед іншого, осколково-фугасний снаряд DM121, димовий/затіняючий снаряд DM125, снаряд з пошуковим підривником DM121 SMArt (розроблений спільно з Diehl Defence).

До портфеля продукції групи також входить група універсальних 155-мм артилерійських боєприпасів Assegai виробництва південноафриканської компанії Rheinmetall Denel.

Компанія Rheinmetall також пропонує групу артилерійських знарядь Rheinmetall Expal Munitions, зокрема, 155-мм M107 та 155-мм гармати збільшеної дальності.

Читайте також: Пісторіус обіцяє збільшити виробництво німецької зброї для України

Як повідомляв Укрінформ, раніше найбільший німецький збройний концерн Rheinmetall отримав замовлення на постачання Україні артилерійських снарядів на суму близько 142 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-