Rheinmetall отримав замовлення на артснаряди для України на €142 мільйони

Rheinmetall отримав замовлення на артснаряди для України на €142 мільйони

Укрінформ
Найбільший німецький збройний концерн Rheinmetall отримав замовлення на постачання Україні артилерійських снарядів на суму близько 142 мільйони євро.

Про це повідомляє Укрінформ із посилання на заяву компанії.

Замовлення включає десятки тисяч 155-міліметрових артилерійських снарядів. Замовник - країна-партнер НАТО, яка має намір підтримувати Україну в її оборонній боротьбі ефективною довгостроковою військовою допомогою.

Снаряди вироблятиме Rheinmetall Expal Munitions, нещодавно придбана іспанська дочірня компанія групи. Боєприпаси будуть поставлені у 2025 році.

Читайте також: Rheinmetall наступного року планує запустити виробництво бронетехніки в Україні

Виробництво і поставка близько 40 тис. снарядів для України з попереднього замовлення має відбутися в 2024 році, йдеться у заяві.

Зазначається, що попит на артилерійські боєприпаси нині дуже високий, що зумовлено не лише потребами України, а й необхідністю поповнити значною мірою спорожнілі склади боєприпасів Німеччини та інших країн НАТО та ЄС.

Читайте також: Rheinmetall передасть Україні 25 танків Leopard 1

У 2024 році компанія Rheinmetall планує значно збільшити потужності виробництва боєприпасів на заводах у Німеччині, Іспанії, Південній Африці й Австралії, забезпечуючи щороку виробництво до 700 тис. артилерійських снарядів.

Як повідомляв Укрінформ, Rheinmetall планує побудувати перші зразки бронетехніки в Україні вже у 2024 році. Відповідний контракт з Україною має бути підписано на початку наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-