Rheinmetall передасть Україні 25 танків Leopard 1

Rheinmetall передасть Україні 25 танків Leopard 1

Укрінформ
Найбільший німецький збройний концерн Rheinmetall готує для України 25 танків Leopard 1.

Про це компанія повідомляє на своєму сайті, передає Укрінформ.

Rheinmetall отримав замовлення від уряду України на постачання систем Leopard 1. Фінансування надає федеральний уряд Німеччини.

«Rheinmetall передасть Збройним силам України 25 основних бойових танків Leopard 1A5, п'ять евакуаційних машин (BPz 2) і два танки для підготовки водіїв», – йдеться у пресрелізі.

Зазначається, що вартість замовлення становить двозначне число в мільйонах євро. Пакет включає також навчання, логістику, запасні частини, ремонт та інші допоміжні послуги.

Поставка техніки запланована на 2024 рік.

Роботи з ремонту Leopard 1, які необхідні, щоби зробити їх придатними для використання, проводитимуться на підприємствах в Унтерлюсі та Касселі.

Таким чином, Rheinmetall продовжує надавати послуги з підтримки України у сфері бойових машин.

Компанії, зокрема, було доручено поставити в Україну 80 бронетранспортерів Marder. Більшість з них вже використовуються і зарекомендували себе на полі бою. Ще 20 Marder можуть бути поставлені, щойно буде отримано замовлення.

Також наприкінці 2023-го та на початку 2024 року в Україну відправляться п'ять десантних машин Caracal.

Rheinmetall, окрім того, поставить 14 Leopard 2A4 для Збройних сил України у 2024 році від імені урядів Нідерландів і Данії.

До того ж, як повідомляється, концерн надає багато інших допоміжних послуг, наприклад у сферах боєприпасів, дронів або медичного обладнання.

Читайте також: Rheinmetall отримав замовлення на близько 100 тисяч артилерійських мін для України

Як повідомлялося, Rheinmetall та «Українська оборонна промисловість» утворили спільне підприємство, яке було зареєстровано 18 жовтня. Нове ТОВ здійснюватиме обслуговування та ремонт техніки, поставленої партнерами України. Також на цьому підприємстві проходитиме локалізація виробництва провідних зразків техніки Rheinmetall AG.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-