Блінкен і глава МЗС Британії обговорили подальшу допомогу Україні

Блінкен і глава МЗС Британії обговорили подальшу допомогу Україні

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен обговорив з міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Кемероном питання подальшої підтримки України, а також ситуацію в секторі Гази та безпеку судноплавства в Червоному морі.

Як повідомили в Держдепартаменті США, телефонна розмова відбулась у вівторок, передає Укрінформ.

Зазначається, що співрозмовники обговорили «подальші американсько-британські зусилля, щоби допомогти Україні захиститися від російської агресії».

Держсекретар США і глава МЗС Британії обговорили також бойові дії в секторі Гази, можливості для покращення захисту цивільного населення й доставки гуманітарної допомоги у цей регіон.

Крім того, Блінкен і Кемерон наголосили на важливості «колективних багатосторонніх дій» для усунення загроз комерційному судноплавству в Червоному морі з боку підтримуваних Іраном хуситів.

Читайте також: Америка стоїть і стоятиме на боці народу України – Держдепартамент США

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський обговорив із Прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком продовження оборонної співпраці з наголосом на подальшому посиленні протиповітряної оборони й далекобійних спроможностей Збройних сил України.

В останні дні 2023 року адміністрація США підтвердила, що Штати залишаються відданими ідеалам свободи та завжди виступатимуть проти тиранії у світі. Крім того, у Вашингтоні наголосили, що надалі стоятимуть на боці народу України, який протистоїть російській агресії.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-