Росія вже використовує в Україні північнокорейські ракети – генпрокурор

Росія вже використовує в Україні північнокорейські ракети – генпрокурор

Укрінформ
Генеральний прокурор України Андрій Костін в ефірі Суспільне.Спротив підтвердив, що Росія вже використовує ракети з Північної Кореї на війні проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Суспільне.

Генпрокурор пояснив, щоби підтвердити дані про походження зброї, якою атакують Україну, потрібна спільна системна робота прокурорів, слідчих та експертів.

"Щодо Північної Кореї, то днями ми отримали перші докази використання армією РФ ракет, виготовлених у цій країні. Результати попередньої науково-технічної експертизи підтверджують, що випущена 2 січня по центральній частині Харкова ракета є ракетою малої дальності, яка розроблена Північною Кореєю", — підкреслив Костін.

Читайте також: Глава МЗС Нідерландів засудила постачання Північною Кореєю балістичних ракет Росії

Він додав, що такі ж висновки у військових експертів із міжвідомчої робочої групи при Офісі генпрокурора. Експерти також були на місці обстрілу та робили попередній огляд та аналіз частин ракети. Зараз триває комплексна комісійна експертиза, яка має остаточно підтвердити цей факт.

"Ми також працюємо над виявленням інших фрагментів боєприпасів, які були виявлені на місцях нещодавніх атак на Харківщині та Одещині", — наголосив Костін.

Читайте також: Росія використовує північнокорейські ракети через безрозсудність і відчай - Британія в ООН

Як повідомляв Укрінформ, США не виключають застосування Росією додаткових ракет з Північної Кореї по Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-