Штати не виключають застосування Росією додаткових ракет КНДР по Україні

Штати не виключають застосування Росією додаткових ракет КНДР по Україні

Укрінформ
Сполучені Штати очікують, що Росія продовжить застосовувати по Україні ракети, у тому числі, отримані з Північної Кореї, та закликають ООН зупинити порушення РФ і КНДР резолюцій Ради Безпеки.

З такою заявою виступив у середу на засіданні Радбезу ООН заступник постійного представника США при ООН посол Роберт Вуд, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Російські війська вже кілька разів застосовували балістичні ракети КНДР по Україні. Ми очікуємо, що Росія використовуватиме додаткові ракети, щоб уразити більше критичної інфраструктури України та українських цивільних», - заявив представник США.

Він наголосив, що Росія, постійний член Ради безпеки ООН, грубо порушує резолюції Ради, щоб атакувати іншу державу-члена ООН. Дипломат підкреслив, що «ці порушення посилюють страждання українського народу, підтримують жорстоку війну РФ та підривають глобальний режим нерозповсюдження».

При цьому, за його словами, Москва і Пхеньян як завжди намагаються заперечити правду. Втім Сполучені Штати «пролили світло» на те, що відбувається, і світ звернув увагу на це.

Дипломат нагадав, що напередодні Білий дім публічно викрив випадки застосування Росією балістичних північнокорейських ракет по Україні 30 грудня, а також 2 та 6 січня. США разом із майже пів сотнею країн засудили продаж КНДР та застосування Росією північнокорейських ракет.

Читайте також: Берлін - про пуски Росією північнокорейських ракет по Україні: Європейська безпека під загрозою

«Ми знаємо, чому Російська Федерація прагне скликати стільки зустрічей у питанні законних поставок військової допомоги Україні», - продовжив представник США.

Він підкреслив у цьому контексті, що РФ відчайдушно намагається відвернути увагу від порушень зі свого боку та з боку КНДР резолюцій Ради Безпеки ООН. Ці резолюції запровадили ембарго ООН на постачання зброї та матеріалів військового характеру до або з Північної Кореї.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок уряди майже пів сотні країн виступили з рішучим засудженням Північної Кореї і Росії через порушення ними численних резолюцій Ради Безпеки ООН, коли РФ незаконно отримала від Пхеньяна балістичні ракети та застосувала їх по мирних містах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-