Росія не засвоїла уроків, які мала би засвоїти сучасна армія за два роки війни - Білий дім

Росія не засвоїла уроків, які мала би засвоїти сучасна армія за два роки війни - Білий дім

Укрінформ
Росія намагається використовувати всі доступні можливості, щоби продовжувати атакувати Україну, однак армія РФ далека від сучасних стандартів, бо не може засвоїти власних уроків за два роки війни.

Так охарактеризував військові можливості РФ у середу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми знаємо, що ця війна вплинула на військові можливості Путіна, особливо коли йдеться про боєприпаси, артилерію, безпілотники та ракети», - зауважив представник адміністрації США.

У цьому контексті він нагадав, що росіянам доводиться покладатися на інші країни, в тому числі Іран і Північну Корею. Але разом з тим, РФ все ще зберігає у своєму розпорядженні значний потенціал повітряних сил, механізованих засобів та військово-морських сил - попри те, що Чорноморський флот РФ зазнав суттєвих втрат.

«Він (Путін – ред.) також має перевагу в живій силі, тому що Росія просто більша країна, і йому не потрібно - на відміну від Президента Зеленського - відповідати перед своїм народом про мобілізацію, вилучення в’язнів із камер та відправку їх на фронт»,- зазначив представник адміністрації.

Читайте також: Найкращою відповіддю на удари Путіна стало би ухвалення США допомоги для України - WP

Кірбі нагадав, що за останні два роки війни Путін втратив величезну кількість живої сили, «і ми знаємо, що він надалі намагатиметься кидати (в м’ясорубку війни – ред.) цю живу силу». На цьому переваги для РФ закінчуються.

Щодо недоліків, за словами Кірбі управління в російській армії перебуває на жахливому рівні. А бойовий дух та лідерство - абсолютно на рівні підлоги.

«Вони досі більшою мірою покладаються на удари з великої відстані, бо мають такі можливості у своєму розпорядженні. Коли ж вони вступають у наземні бойові дії з українськими силами, то не мають особливого успіху»,- підкреслив представник Білого дому.

Він також наголосив, що у своєму «розрекламованому» контрнаступі росіяни насправді нічого не досягли впродовж останніх тижнів і місяців.

Читайте також: Для США важливі і зміцнення кордонів, і допомога Україні - генерал Годжес

«Це армія, яка все ще не засвоїла тих уроків, які мала би засвоїти сучасна армія після двох років війни»,- підкреслив представник адміністрації Байдена.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці минулого року адміністрація США підтвердила, що Америка продовжує бути відданими ідеалам свободи та завжди виступатимуть проти тиранії у світі. Крім того, у Вашингтоні наголосили, що надалі стоятимуть на боці народу України, який ціною власних життів протистоїть російській агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-