Найкращою відповіддю на удари Путіна стало би ухвалення США допомоги для України - WP

Найкращою відповіддю на удари Путіна стало би ухвалення США допомоги для України - WP

Укрінформ
Кремлівський лідер оперує термінами насильства й спрямовує ракети та дрони по мирних містах України, тож найкращою відповіддю США на ці атаки став би компроміс у Конгресі, здатний розблокувати новий масштабний пакет допомоги для України.

Про це пише в понеділок видання The Washington Post у редакційній статті, передає Укрінформ.

«Президент Росії Володимир Путін вступає в новий рік з незмінною метою: знищити суверенітет України разом зі сподіваннями країни стати демократією, тісно пов’язаною з ЄС і, зрештою, з НАТО», - пише видання про останній масований ракетно-повітряний удар РФ по українських містах.

При цьому підкреслюється, що насильство є тією самою «термінологією, яку він (Путін – ред.) найкраще розуміє», щоби висловити свою впевненість, що він витримав український опір та західні санкції, а також свою віру в те, що рішучість Заходу похитнеться.

Українці дедалі більше хвилюються, що буде далі – зазначає WP – оскільки військова та економічна допомога з боку ЄС і США застопорилися. Проблема в Європі полягає в тому, що процесу заважає президент Угорщини Віктор Орбан, дружній до Москви. У Вашингтоні республіканці вимагають заходів безпеки на кордоні та затримують запит президента Байдена на додаткові асигнування $110 мільярдів, в тому числі $61,4 мільярда для України.

«Найкращою відповіддю на останній руйнівний залп Путіна стало би рішення Конгресу й Білого дому взятися за справу й досягли компромісу, який дозволить виділити допомогу Україні та Ізраїлю, а також пакет для південного кордону»,- зауважується в статті.

Читайте також: Для США важливі і зміцнення кордонів, і допомога Україні - генерал Годжес

Якщо ж Конгрес не діятиме, на США і Європу посилюватиметься тиск щодо вилучення заморожених російських активів на $300 мільярдів, щоби передати їх Україні. «Цей крок, який несе певні ризики для фінансової системи, потім може знадобитися для того, щоби профінансувати відновлення України. Але наразі було би набагато краще, щоби Конгрес схвалив додаткові асигнування на військову техніку та економічну підтримку»,- підкреслюється в публікації.

У статті також звертається увага на ситуацію на полі бою в Україні. Попри підтримку Заходом контрнаступу ЗСУ в 2023 році не вдалося досягти визначного просування. Але це не означає, що Україні бракує волі або спроможності ефективно воювати. Зокрема, 26 грудня українці знищили великий російський десантний корабель «Новочеркаськ» у порту Феодосії в окупованому Криму. Україна також відповіла контрударом по Білгороду. Крім того, їй вдалося захистити важливий чорноморський коридор для експорту зерна, зазначає видання.

«Зараз Україні потрібні ударні ракети більшої дальності та літаки F-16, постійне забезпечення систем ППО, а також постійний потік артилерійських снарядів та інших боєприпасів»,- наголошується в публікації.

Крім того, Захід має унеможливити ланцюги поставок та фінансування, що підтримують війну Росії.

«Назріває тривала боротьба, яку російський президент ніколи не подумає завершити на жодних умовах, якщо тільки не усвідомлюватиме, що Україна має стійку військову підтримку своїх друзів на Заході»,- зауважується в публікації.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня адміністрація США оголосила про виділення останнього пакету військової допомоги Україні на $250 мільйонів з коштів, які залишалися в розпорядженні американського уряду.

Фото: EPA-EFE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-