Для США важливі і зміцнення кордонів, і допомога Україні - генерал Годжес

Для США важливі і зміцнення кордонів, і допомога Україні - генерал Годжес

Укрінформ
Екскомандувач Сухопутних сил США у Європі генерал-лейтенант Бен Годжес вважає, що для Америки немає вибору - зміцнювати кордони чи допомагати Україні, обидва питання є дуже важливими.

Таку думку Годжес висловив у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

Коментуючи затримку в Конгресі США виділення додаткового пакета допомоги Україні, він назвав це «американськими політичними іграми». Водночас генерал визнав наявність проблеми на кордоні США.

«У нас немає правильної політики щодо емігрантів, не знайдено правильного балансу між залученням людей, які нам потрібні, та захистом суверенітету і зупиненням напливу кримінальних банд і наркотиків. Це серйозна проблема в політиці США, тому республіканці бачать у цьому можливість для тиску. Я бачу, наскільки Президент Байден та демократи хочуть надати допомогу Україні, так само як Тайваню та Ізраїлю. А республіканці роблять пріоритетом над міжнародною політикою місцеві домашні політичні здобутки», - сказав Годжес.

За його словами, іронія ситуації полягає в тому, що більшість республіканців у Конгресі та загалом у США підтримують Україну. У цьому контексті Годжес назвав їхню поведінку «політикою чистої води у передвиборчий рік».

Читайте також: Годжес назвав українських воїнів найбільш новаторськими на планеті

Водночас, на його думку, це також показує, що партія Рональда Рейгана, який завжди так жорстко діяв щодо Радянського Союзу та Росії, стала вразливою до російської дезінформації і використовує тези російської пропаганди.

«Я в житті не подумав би, що таке почую, але це сталося. Тому Президент Байден повинен дуже ретельно попрацювати разом з іншими лідерами демократів і тиснути на республіканців, аби зробити справу. Президент повинен пояснити американському народові, чому це важливо для США. Немає вибору, чи зміцнювати кордони, чи допомагати Україні – обидва питання дуже важливі для нас», - зазначив екскомандувач Сухопутних сил США у Європі.

Він спрогнозував, що, швидше за все, відповідне рішення буде ухвалене, імовірно, до лютого, «бо республіканці не хочуть, щоб їх звинуватили у втраті України».

Читайте також: Годжес про критику українського контрнаступу: Це непрофесійні та марні заяви

Як повідомляв Укрінформ, за найбільш оптимістичними прогнозами американських законодавців, Конгрес США може ухвалити додатковий пакет допомоги Україні вже в середині січня. У цьому зв’язку в адміністрації Байдена зазначають, що переговори в Сенаті розвиваються «в правильному напрямку».

Президент Сполучених Штатів Америки назвав вісім основних досягнень своєї адміністрації у 2023 року, серед яких була і допомога Україні.

Фото: Brian Godette

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-