Конгресмен США вважає, що допомогу Україні погодять в середині січня

Конгресмен США вважає, що допомогу Україні погодять в середині січня

Укрінформ
Конгресмен-демократ Майк Квіґлі вважає, що Конгрес США, ймовірно, перейде до розгляду законопроєкту про допомогу Україні в середині січня.

Про це він сказав в інтерв’ю Голосу Америки, передає Укрінформ.

«Я - оптиміст. Я вірю, що ми це зробимо у січні. Якщо хтось скаже, ми не підемо на перерву, доки не закриємо це питання, це мене теж влаштовує. Але я думаю, що реалістично, ми говоримо десь про середину січня. Я сподіваюсь, що коли ми повернемось у січні, ми погодимо пакет допомоги, якого вистачить на увесь рік. Відверто кажучи, я хотів би, щоб його вистачило до кінця роботи цього скликання Конгресу», - сказав Квіґлі.

На питання щодо плану «Б» на випадок, якщо додаткове фінансування не буде ухвалене в січні, Квіґлі зазначив, що «є деякі процедурні методи», зокрема спробувати «звільнити» законопроєкти, які мають асигнування для України.

«Ми досліджуємо це. Петиція про «звільнення законопроєкту» змушує винести його на голосування, звільнивши від розгляду комітетів. Також, є «законопроєкти про чисте фінансування», які фінансують Україну. Я наполягав би на цьому як на процедурній альтернативі», - сказав конгресмен.

Читайте також: Данілов - про пакет допомоги Україні від США: Думаю, це станеться у січні

Квіґлі – законодавець від штату Іллінойс та співголова Групи підтримки України у Конгресі – був одним із дев’яти лідерів Демократичної партії у Палаті представників, хто мав закриті перемовини із Президентом України напередодні зустрічі Зеленського зі спікером Палати представників - республіканцем Майком Джонсоном 12 грудня.

Як повідомляв Укрінформ, Сенат США не голосуватиме за пакет щодо надання додаткової допомоги Україні та зміцнення безпеки кордону США до початку наступного року, попри те, що переговірники від Демократичної та Республіканської партій продовжують свою роботу.

Водночас адміністрація президента США вважає, що переговори в Сенаті щодо міграційної реформи, які мають привести до розблокування республіканцями нової масштабної допомоги Україні, просуваються «в правильному напрямку».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-