Годжес назвав українських воїнів найбільш новаторськими на планеті

Годжес назвав українських воїнів найбільш новаторськими на планеті

Укрінформ
Українські воїни є найбільш новаторськими та найбільш спроможними до опануванням нових систем на планеті.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це екскомандувач Сухопутних військ США в Європі, генерал-лейтенант у відставці Бен Годжес заявив під час Варшавського безпекового форуму.

"Мене дуже надихає те, що я бачу в українському народі, в українських солдатах. Я працюю з ними з 2015 року. На планеті немає більш адаптивних, більш новаторських, більш спроможних до опанування нових систем солдатів", - сказав він.

За словами американського генерала, війна РФ проти України також є "прикладом невдалого стримування", адже Захід не відреагував належним чином на вторгнення росіян в Грузію, звірства в Сирії та агресію проти України у 2014 році. "І тому я кажу, що це – невдале стримування, тому що ми не виправдали наші власні тези про те, що таке демократія. І все не виглядало так, ніби ми дійсно готові її захищати", - додав він.

Читайте також: Годжес про критику українського контрнаступу: Це непрофесійні та марні заяви

Годжес зазначив, що єдина надія Путіна нині полягає в тому, що Захід припинить підтримувати Україну. "На горизонті для росіян немає жодного позитивного яскравого світла, окрім того, що ми припинимо (підтримувати Україну – ред.)", - заявив він.

Він додав, що усі переваги зараз знаходяться на боці України та її союзників, але важливо, щоб тривала міжнародна підтримка боротьби українців.

"Якщо ми відступимо, чи якщо ми втратимо інтерес чи щось інше, то тоді буде набагато складніше. Але я не думаю, що Україна коли-небудь зупиниться. Так що це просто займе набагато більше часу і буде більш смертоносним. І це буде на нашій совісті", - наголосив екскомандувач Сухопутних військ США в Європі.

Як повідомляв Укрінформ, Годжес під час Варшавського безпекового форуму також заявив, що президент та члени Конгресу США мають пояснити усім американцям, що підтримка України та її перемога над російським агресором належать до стратегічних інтересів Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-