Білий дім прокоментував можливості щодо подальшої підтримки України

Білий дім прокоментував можливості щодо подальшої підтримки України

Укрінформ
Якщо Конгрес не ухвалить подальшої підтримки України, постачання військової допомоги доведеться зупинити, однак адміністрація США робитиме все можливе для того, щоб українці отримували необхідні озброєння.

Про це заявив у середу у Вашингтоні координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Вони муситимуть (зупинитися – ред.)», - відповів Кірбі на запитання, чи припиняться поставки озброєнь в Україну, якщо Конгрес не ухвалить додаткової допомоги Україні.

Коли у нього спитали, чи існують певні резерви зброї, які можна було би використати зараз для України, щоби поновити пізніше, представник адміністрації зауважив: «Мені невідомо про жодне «швидке» рішення, яке можна було би зробити».

Водночас він зазначив, що не хотів би «випереджати процес ухвалення рішень» у цьому питанні.

Читайте також: У Байдена не підтвердили намірів знищити ATACMS, термін придатності яких сплив

«Я маю на увазі, що ми будемо робити все можливе, щоби продовжувати підтримку України. Але з точки зору типів систем озброєнь, які ми можемо надавати, а також частоти, з якою ми надавали їх - кожні два тижні - ці можливості закінчилися 27 грудня, коли ми виділили наш останній пакет за рік, на який ми мали фінансування», - підкреслив представник адміністрації США.

Як повідомляв Укрінформ, Білий дім неодноразово заявляв, що не зможе надавати допомогу Україні в межах програми президентських повноважень, а також ініціативи USAI, якщо Конгрес зволікатиме з ухваленням запиту президента Байдена. У цьому зв’язку адміністрація США неодноразово закликала Конгрес ухвалити цей запит, який включає, зокрема, понад $64 мільярди для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-