У Байдена не підтвердили намірів знищити ATACMS, термін придатності яких сплив

У Байдена не підтвердили намірів знищити ATACMS, термін придатності яких сплив

Укрінформ
Білий дім не підтвердив інформації, поширеної напередодні американськими ЗМІ, що Сполучені Штати мають намір утилізувати ракети ATACMS із вичерпаним терміном експлуатації замість того, щоб обміркувати, як передати їх Україні.

Із відповідною заявою виступив у середу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я не можу підтвердити цих повідомлень», - зауважив представник Білого дому, порадивши звернутися з цим до Міністерства оборони.

Таким чином він відповів на запитання преси про те, наскільки відповідають дійсності повідомлення у ЗМІ, а також хто має приймати такі рішення – політичне чи військове керівництво?

Кірбі також нагадав, що в останні дні року, що минув, адміністрація США оголосила про виділення останнього пакета військової підтримки України з наявних фондів. У цьому зв’язку Кірбі вкотре наголосив на необхідності для Конгресу США ухвалити запит президента Байдена, який включає, у тому числі, подальшу допомогу для України.

Нагадаємо, напередодні видання Newsweek повідомило, що в США постало питання щодо майбутнього застосування ракет збільшеної дальності ATACMS із вичерпаним терміном експлуатації – з огляду на те, що Україна потребує подібних озброєнь. У цьому зв’язку видання зауважило, що сотні таких ракет у США планується знищити «за значні кошти» американських платників податків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-