Посол Франції: Мета нашої підтримки - виробляти більше озброєнь в Україні

Посол Франції: Мета нашої підтримки - виробляти більше озброєнь в Україні

Укрінформ
Франція поступово змінюватиме характер оборонної допомоги Україні, ставлячи за мету наростити виробництво озброєнь безпосередньо в нашій державі.

Як передає Укрінформ, про це посол Франції в Україні Гаель Весьєр розповів в інтерв'ю Franceinfo.

«Французька підтримка поступово змінюватиме свій характер, оскільки мета полягає в тому, щоб виробляти більше озброєнь в Україні, а не обмежуватися лише пожертвами чи закупівлями. Але, природно, для переходу від однієї стратегії до іншої потрібен певний час», - зазначив посол.

За його словами, Україна має ресурси та підтримку дружніх країн і партнерів, які допомагають у придбанні військової техніки.

На запитання про труднощі з ухваленням пакетів підтримки для України Весьєр відповів, що Захід «сподівається вийти з цієї фази». Зокрема, про це йтиметься на початку лютого на позачерговому засіданні Європейської Ради, де розглядатимуть питання фінансової підтримки України.

Читайте також: Франція буде підтримувати Україну та надавати їй необхідну допомогу

На думку посла, посилення російських ударів по Україні останніми днями не свідчить про зміну характеру війни, а лише нагадує про її реальність. «І це також ставить речі на перспективу. Знання того, хто є жертвою, а хто катом. Хто агресор, а хто жертва. І це допомагає нам побачити реальний стан речей», - сказав дипломат.

Гаель Весьєр також повідомив, що посольство працює над шостим візитом міністерки закордонних справ Франції Катрін Колонна до України, який запланований на січень. Водночас він не спростував інформацію про можливу зустріч у близькому майбутньому Зеленського й Макрона.

Читайте також: Стефанчук обговорив з послом Франції продовження оборонної підтримки

Як повідомлялось, у січні в Парижі розпочне роботу Коаліція артилерії з посилення української армії. Заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк під час зустрічі з делегацією Сенату Франції наголосив, що для України дуже важливим є посилення вогневої міці завдяки постачанню союзниками артилерійських систем.

Фото: armyinform.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-