Стефанчук обговорив з послом Франції продовження оборонної підтримки

Стефанчук обговорив з послом Франції продовження оборонної підтримки

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Гаелєм Весьєром, під час якої обговорили важливість продовження оборонної підтримки України.

Про це спікер українського парламенту повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Зустрівся з новопризначеним Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Гаелєм Весьєром», - поінформував він.

Стефанчук подякував Франції за вже надану суттєву оборонну, фінансову та гуманітарну допомогу.

Водночас Голова ВР акцентував, що нічна атака ворога на столицю вкотре показала важливість продовження оборонної підтримки України, зокрема надання додаткових систем ППО.

Співрозмовники обговорили питання міжпарламентської співпраці, реалізацію Формули миру Президента України Володимира Зеленського, створення спецтрибуналу щодо злочину агресії проти України.

У фокусі уваги посадовців також були стратегічні для України питання — євроатлантичної та європейської інтеграції.

Читайте також: Франція планує завершити переговори про гарантії безпеки для України до кінця року

«Подякував Франції за активну підтримку євроінтеграційних та євроатлантичних прагнень України. Поінформував, що український парламент виконав усі вимоги Європейської комісії й ми дуже розраховуємо на рішення Європейської Ради про початок переговорів щодо вступу України в ЄС», - резюмував спікер українського парламенту.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні засідання Європейської Ради Емманюель Макрон підтвердив підтримку з боку Франції початку переговорів про вступ України до ЄС.

Фото: Фейсбук Ruslan Stefanchuk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-