Росія розгорнула на фронті батальйон з українських військовополонених - ISW

Росія розгорнула на фронті батальйон з українських військовополонених - ISW

Укрінформ
Росія офіційно розгорнула батальйон, сформований з українських військовополонених на фронті в Україні, таким чином підтверджуючи безліч явних порушень Росією Женевської конвенції про військовополонених.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що 28 грудня російські ЗМІ повідомили, що поблизу села Урожайного на заході Донецької області у бойових діях вперше взяли участь бійці батальйону «Богдан Хмельницький», який був сформований з українських військовополонених та підпорядкований формуванню «Каскад» так званого МВС ДНР.

Раніше, 27 жовтня, російські медіа повідомили, що батальйон завербував близько 70 українських військовополонених із виправних колоній у РФ та відправив їх на навчання перед направленням на захід Донеччини на початку листопада.

За оцінкою аналітиків ISW, використання українських військовополонених у батальйоні «Богдан Хмельницький» є ймовірним порушенням Женевської конвенції про військовополонених, яка забороняє використання полонених у військовій діяльності на боці влади, яка їх захопила, і у якій йдеться про те, що «жоден військовополонений не може бути у будь-який час відправлений або затриманий у місцях, де він може піддаватися впливу вогню в зоні бойових дій», а також не повинен «бути використаний на роботах, які є нездоровими або небезпечними за характером».

Читайте також: Нестача боєприпасів може змусити ЗСУ больш жорстко визначати пріоритетність ділянок фронту - ISW

Як повідомлялося, 27 грудня прокуратура розпочала розслідування за фактом розстрілу російськими загарбниками трьох українських військовополонених поблизу Роботиного Запорізької області.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-