Росіяни розстріляли трьох українських полонених поблизу Роботиного

Росіяни розстріляли трьох українських полонених поблизу Роботиного

Укрінформ
Прокуратура розпочала розслідування за фактом розстрілу російськими загарбниками трьох українських військовополонених поблизу Роботиного Запорізької області.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

"За даними слідства, військовослужбовці армії РФ у грудні 2023 року під час бойового зіткнення із Силами оборони України поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області взяли у полон трьох українських захисників. Через годину, у порушення ст. 3 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими, окупанти їх розстріляли", - ідеться у повідомленні.

Віповідне відео розповсюджене в інтернеті.

Читайте також: СБУ ідентифікувала трьох загарбників, які вбили українського патріота на Харківщині

"Це черговий випадок грубого порушення країною-агресором міжнародного гуманітарного права щодо поводження з військовополоненими", - наголосили в ОГП.

Так, упродовж останнього місяця у мережі з’явилося відео страти російськими військовослужбовцями українських воїнів, які здавалися в полон. Також зафіксовано використання українських військовополонених як "живого щита" на лінії зіткнення.

За фактами вчинення військовослужбовцями РФ воєнних злочинів триває досудове розслідування.

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура порушила кримінальну справу за фактом використання російськими військовими полонених українських військових як "живого щита" при штурмі позицій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-