У базу «Воєнний злочинець» внесли вже майже 250 тисяч загарбників і колаборантів

У базу «Воєнний злочинець» внесли вже майже 250 тисяч загарбників і колаборантів

Укрінформ
На обліку в інформаційній спецбазі «Воєнний злочинець» знаходяться вже майже 250 тисяч злочинців армії РФ, представників незаконних збройних формувань та колаборантів.

Як передає Укрінформ, про це міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив у Телеграмі.

«Ми створили та постійно наповнюємо інформаційну спецбазу «Воєнний злочинець». Нині на обліку вже майже 250 тисяч злочинців армії РФ, представників незаконних збройних формувань та колаборантів», - наголосив Клименко.

За його словами, поліцейські відкрили вже понад 105 тисяч кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів російської армії, з них понад 90 тисяч - порушення законів та звичаїв війни.

Клименко зазначив, що переважна більшість проваджень передана за підслідністю до Служби безпеки України. Однак деякі великі кейси - як от звірства загарбників проти цивільних у Бучі та Ірпені - в розслідуванні слідчих поліції.

Читайте також: Прокуратура просить для головного ката «Ізоляції» 15 років - адвокат

Він додав, що МВС співпрацює з іноземними колегами, ділиться інформацією каналами Європолу та Інтерполу.

«Щодня робимо все можливе, аби Росія понесла відповідальність. Аби жоден окупант не уникнув правосуддя», - зауважив Клименко.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні напрацьовано законодавчі ініціативи щодо створення реєстрів шкоди життю та здоров’ю, завданої українцям розвʼязаною РФ війною, окрему увагу приділено питанню дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-