Прокуратура просить для головного ката «Ізоляції» 15 років - адвокат

Прокуратура просить для головного ката «Ізоляції» 15 років - адвокат

Укрінформ
Представники сторони обвинувачення запросили у суді для екскоменданта катівні «Ізоляція» в тимчасово окупованому Донецьку Дениса Куликовського («Палича») 15 років позбавлення волі.

Про це у Фейсбуці написав адвокат потерпілого - журналіста Станіслава Асєєва Олег Горбачов, передає Укрінформ.

За його словами, минулого тижня відбулися судові дебати по справі Куликовського.

«Я працюю адвокатом уже другий рік і за цей час брав участь у багатьох непростих справах. Але ця справа - одна з головних в моєму житті. Прокуратура запросила йому 15 років обвинувачення. У своїй промові в дебатах просив суд у вищій мірі підтримати запрошену міру покарання через величезний масштаб скоєних воєнних злочинів проти цивільних», - йдеться у його дописі.

За інформацією адвоката, 22 грудня цього року має відбутися судове засідання, де заплановане останнє слово Куликовського, після чого суд піде у нарадчу кімнату для ухвалення вироку.

Читайте також: Лікарці з Маріуполя, яка здала ворогу сімох поранених захисників, присудили довічне

«Сподіваюсь на справедливий вирок суду, дуже хочеться, щоб ця справа стала дійсно показовою для України, і за катування і нелюдське поводження з нашими полоненими винні були б притягнені до кримінальної відповідальності. Для гласності буду просити суд зробити засідання в частині оголошення вироку відкритим, щоб запросити усіх журналістів і тих, хто слідкує за цією резонансною справою», - написав юрист.

Як повідомлялося, контррозвідники СБУ затримали Куликовського  9 листопада 2021 року. Наступного дня Приморський районний суд Маріуполя заарештував його.

Фото: Олег Горбачов / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-