СБУ підтвердила затримання керівника в'язниці окупантів «Ізоляція»

СБУ підтвердила затримання керівника в'язниці окупантів «Ізоляція»

Укрінформ
Контррозвідники СБУ затримали у Києві колишнього бойовика терористичної організації «ДНР», очільника незаконної в’язниці на тимчасово окупованій території Донецької області «Ізоляція».

Про це йдетьсяу повідомленні пресцентру СБУ, передає Укрінформ.

За інформацією СБУ, цей чоловік організовував та брав безпосередню участь у вбивствах і катуваннях протиправно ув’язнених громадян України.

Наразі стосовно колишнього бойовика проводяться визначені законодавством процесуальні дії. Зокрема, щодо його доставки до суду для обрання запобіжного заходу, а також отримання додаткової інформації про його протиправну діяльність.

Читайте також: На Донбасі оголосили заочну підозру двом тюремникам «Ізоляції», які катували полонених

Зловмисника затримали у межах раніше відкритого кримінального провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу України: ст. 149 (торгівля людьми); ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації); ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань); ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни).

Заходи з викриття зловмисників проводили контррозвідники СБУ за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Як заявив згодом на брифінгу голова Національної поліції Ігор Клименко, Нацполіція та СБУ проведуть спільний брифінг щодо затримання Дениса Куліковського.

"Так, відомо (про затримання Куліковського - ред.), але не хотів би зараз коментувати, тому що це буде, я думаю, спільний брифінг СБУ і Національної поліції, і це буде один до одного справедливе рішення, і це буде толернатніше", - уточнив Клименко.

Водночас Клименко не сказав, коли буде цей брифінг.

Як повідомляв Укрінформ, раніше колишній в'язень "Ізоляції", журналіст Станіслав Асєєв повідомив, що в Києві затримали керівника підпільної в'язниці "Ізоляція" у тимчасово окупованому Донецьку Дениса Куліковського (він же "Палич").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-