На Донбасі оголосили заочну підозру двом тюремникам «Ізоляції», які катували полонених

На Донбасі оголосили заочну підозру двом тюремникам «Ізоляції», які катували полонених

Укрінформ
Поліція Донецької області оголосила заочну підозру представникам терористичної організації «МГБ ДНР» - «оперуповноваженому» і двом конвоїрам в’язниці «Ізоляція».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє поліція Донеччини.

Поліцейські управління протидії злочинам, пов’язаним з торгівлею людьми, служби детективів та під процесуальним керівництвом Донецької обласної прокуратури продовжують документувати злочини терористів, пов’язані з функціонуванням в’язниці «Ізоляція» у тимчасово окупованому Донецьку.

Встановлені особи двох охоронців катівні. Ними виявилися 40-річний житель Бахмута та 41-річний житель Макіївки, які на початку 2016 року увійшли до складу незаконного воєнізованого формування «МГБ ДНР» та отримали посади конвоїрів. Тюремники причетні не тільки до катувань в’язнів, але й їх трудової експлуатації. Полонених силою примушували до виконання різних робіт.

Читайте також: МЗС почало інформаційну кампанію для закриття незаконної в’язниці «Ізоляція»

Поліцейські також зібрали докази відносно 40-річного жителя Донецька, який в 2015 році був призначений на посаду «оперуповноваженого» «МГБ ДНР». З метою конспірації під час злочинної діяльності він використовував вигадане ім’я.

До завдань бойовика входило виявлення та затримання проукраїнських цивільних громадян, а також проведення їхніх допитів. Інформацію фігурант «вибивав» із застосуванням фізичного та психологічного насильства до потерпілих, змушуючи їх «зізнатися у шпигунстві» тощо. Надалі полонених поміщали до катівні «Ізоляція».

Встановлені 11 постраждалих від злочинних дій підозрюваних. Один із в’язнів провів під тортурами рік.

Підозрювані заочно притягуються до відповідальності за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації), ч. 1 ст. 260 (участь у складі не передбаченого законами України воєнізованого формування), ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, жорстоке поводження з цивільним населенням), ч. 2 ст. 149 (одержання та переховування людини з метою експлуатації) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Громадян закликають повідомляти про злочини у донецькій «Ізоляції»

Загалом на сьогодні оголошено заочні підозри п’ятьом бойовикам, серед яких керівник «Ізоляції», троє охоронців і представник оперативного блоку терористичної організації «МДБ ДНР».

Як нагадали правоохоронці, поліція Донеччини встановила 70 осіб, причетних до злочинів в «Ізоляції».

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці лютого на Донеччині СБУ повідомила про підозру двом так званим «мерам» тимчасово окупованого Шахтарська і учаснику НЗФ, який допитував українських бранців у «Ізоляції».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-