У Польщі заперечують, що військова допомога для України затримується на кордоні

У Польщі заперечують, що військова допомога для України затримується на кордоні

Укрінформ
Заступник міністра оборони Польщі Марцін Оцєпа запевняє, що військова допомога для України не затримується на кордоні, заблокованому перевізниками, а швидко проїжджає до України.

Про це він заявив у ефіріPolsat News, передає Укрінформ.

“Я категорично заперечую, що така ситуація мала місце. Військові колони, які перетинають кордон, проїжджають у супроводі військової жандармерії. Вони проїжджають зовсім за іншими правилами, як привілейований транспорт, тож не є заручниками жодних протестів”, - сказав Оцєпа.

Своєю чергою уповноважениий уряду Польщі з питань захисту інформаційного простору РП Станіслав Жарин підкреслив, що немає жодної інформації щодо проблем із перетином кордону військової допомоги для України. За його словами, з боку України не надходило жодних сигналів, що протести на кордоні "мають вплив на військові дії".

Як повідомлялося, з 6 листопада триває блокування польськими перевізниками й аграріями кордону з Україною.

Читайте також: Блокада кордону: торговельні спілки чотирьох країн ЄС закликали бойкотувати польських перевізників

Різноманітні неурядові організації неодноразово сигналізували, що гуманітарна допомога для України затримується на кордоні через акцію протесту.

У коментарі Укрінформу посол Латвії в Польщі Юріс Пойканс зазначив, що на кордоні мали місце ситуації, коли затримувалася гуманітарна допомога від країн Балтії для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-