Остін - Зеленському: Штати й надалі активно підтримуватимуть Україну для успіху на полі бою

Остін - Зеленському: Штати й надалі активно підтримуватимуть Україну для успіху на полі бою

Відео
Укрінформ
Глава Пентагону Ллойд Остін на зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським у четвер підтвердив, що США й надалі активно працюватимуть з Україною та своїми союзниками й партнерами, аби забезпечити українську армію всім необхідним для досягнення успіху на полі бою.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив на журналістам у четвер речник Пентагону Патрік Райдер.

«Ми збираємося продовжувати дуже старанно працювати з Україною і нашими міжнародними союзниками й партнерами, щоб гарантувати, що в них (ЗСУ) є все необхідне для досягнення успіху на полі бою», – сказав речник.

Читайте також: Зеленський прибув до Пентагону

За його словами, Остін наголосив на своїй особистій прихильності та залученості до цього питання, а також на співпраці з міжнародними лідерами.

«Була також можливість обговорити довгострокові потреби України й те, як підтримувати її в майбутньому з точки зору стримування російської агресії», – додав Райдер.

Читайте також: Новий пакет оборонної допомоги США зосередиться на ППО - Салліван

Також Президент Володимир Зеленський обговорив з міністром оборони США Ллойдом Остіном постачання артилерійських систем і засобів дальнього ураження

За його словами, головна тема розмови – продовження забезпечення України необхідною військовою підтримкою для протистояння російській агресії.

"Обговорювали постачання артилерійських систем і засобів дальнього ураження. Важливе посилення української ППО та своєчасне постачання необхідних озброєнь і боєприпасів із боку партнерів для продовження деокупації українських територій", - зазначив Зеленський.

Читайте також: Штати поки не надаватимуть Україні ATACMS - Салліван

Також сторони розглянули питання подальшої інтенсифікації розвитку військово-технічної та оборонно-промислової співпраці України та США, створення хабів для ремонту озброєння та артилерійських систем західного зразка.

"Україна зацікавлена у взаємодії з міжнародними партнерами в нарощуванні власних потужностей із виробництва зброї та суміжної продукції", - наголосив Зеленський.

Відео: ОП

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Для контрнаступу треба безперервне постачання зброї, далекобійні ракети й літаки

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Зеленський під час візиту до Вашингтона зустрічався з міністром оборони Ллойдом Остіном.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-