Новий пакет оборонної допомоги США зосередиться на ППО - Салліван

Новий пакет оборонної допомоги США зосередиться на ППО - Салліван

Укрінформ
Сполучені Штати сьогодні оголосять про виділення Україні нового пакету військової допомоги, який суттєво покращить українську протиповітряну оборону.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу у Вашингтоні заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван.

“Аби допомогти у захисті від нападів з неба, президент Байден сьогодні оголосить про новий пакет військової допомоги Україні, до якого увійдуть значні можливості ППО”, - сказав Салліван.

Читайте також: Генштаб уточнив: ППО знищила вночі 38 російських крилатих ракет із 44

Він зауважив, що новий оборонний пакет “допоможе Україні зміцнити оборону напередодні вірогідної важкої зими, сповненої новими ударами Росії по українській критичній інфраструктурі”.

“Оскільки президент Путін не може досягти своєї мети на полі бою, він вдається до ударів, мета яких - занурити у темряву й холод цивільних людей. Ми співпрацюємо з українцями, аби зробити це завдання для Росії якомога складнішим”, - зазначив радник.

Читайте також: Окрім F-16 Україна потребує посилення «малої» ППО – Ігнат

Салліван додав, що до пакету увійдуть також “зброя та обладнання, здатне допомогти Україні в контрнаступі”.

“Йдеться зокрема про додаткові боєприпаси для американських систем HIMARS, бронебійні засоби, артилерійські снаряди” - зауважив він.

Читайте також: Треба готуватися: Ігнат вважає, що можливі нові атаки росіян на об'єкти енергетики

Слова Саллівана підтвердив і речник Пентагону Патрік Райдер.

«Міністерство оборони оголосить про додатковий транш допомоги в галузі безпеки для задоволення найважливіших потреб України в галузі безпеки та оборони на полі бою... Що можна очікувати від цього пакета, так це збільшення можливостей протиповітряної оборони та артилерії для підтримки Збройних Сил України», – сказав він, не вдаючись у деталі.

Читайте також: Командувач Повітряних сил показав, як ППО вночі збивала російські ракети

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський сьогодні перебуває з офіційним візит у Вашингтоні, де проводить зустрічі із керівництвом США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-