Треба готуватися: Ігнат вважає, що можливі нові атаки росіян на об'єкти енергетики

Треба готуватися: Ігнат вважає, що можливі нові атаки росіян на об'єкти енергетики

Укрінформ
Можна припустити, що об'єкти паливно-енергетичного сектору України все ж таки будуть під прицілом Російської Федерації.

Про це зазначив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат на пресконференції у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«Як відомо, під час минулої атаки (20 вересня – ред.) був атакований Кременчуцький нафтопереробний завод, тому можна робити певні припущення, що об'єкти паливно-енергетичного сектору все ж таки будуть під прицілом у ворога», - зазначив він.

Водночас речник зазначив, що вже є повідомлення від енергетиків про те, що ворогом було атаковано об'єкти критичної інфраструктури, зокрема об'єкти енергетики.

«Тому до цього теж потрібно готуватися, бо вже настала осінь, незабаром опалювальний сезон, і ворог, можливо, не відмовиться від планів завдавати ударів саме по таких об'єктах (об’єктах критичної інфраструктури та енергетики – ред.)», – резюмував речник Повітряних сил ЗСУ.

Читайте також: Для критичної інфраструктури забезпечать фізичний захист і посилять ППО - Шмигаль

Як повідомлялося, 21 вересня, Російська Федерація завдала ракетного удару по території України. У ефірі телемарафону «Єдині новини» міністр енергетики Герман Галущенко поінформував, що об’єкт енергетики України потрапив під удар ворожих ракет. Зокрема, є влучання в енергетичну інфраструктуру в обласному центрі Рівненської області.

Вночі 20 вересня російські безпілотники атакували нафтопереробний завод у Кременчуці Полтавської області, сталася пожежа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-