Окрім F-16 Україна потребує посилення «малої» ППО – Ігнат

Окрім F-16 Україна потребує посилення «малої» ППО – Ігнат

Укрінформ
Окрім F-16 та посилення систем протиповітряної оборони, що забезпечить перевагу над ворогом у повітрі, Україна потребує ППО малого радіуса дії для знищення ударних БПЛА.

Це зазначив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат на пресконференції у медіацентрі «Україна-Укрінформ».

«Україні необхідне посилення систем ППО, і ми очікуємо надходження F-16 в Україну, які зможуть змінити повітряне протистояння на нашу користь, тобто забезпечити перевагу в повітрі і зменшити активність ворожої авіації на південному та східному напрямках», - зазначив він.

Ігнат також підкреслив, що вся Україна очікує гарних новин із Вашингтону про надання додаткових систем для оборони країни, а також з Рамштайну, «який можливо дасть українцям більше можливостей».

«Рішення, які будуть прийняті, стосуються посилення нашої протиповітряної оборони. Зокрема, мова йде не лише про далекобійні системи Petriot чи IRIS-T, NASAMS, а й про ППО малого радіуса дії, що здатне ефективно, в автоматичному режимі знищувати «Шахеди», - зазначив речник.

Він наголосив, що спостерігається збільшення атак саме ударними БПЛА, і для їх ефективного знищення Україні необхідне ефективне та раціональне озброєння, «адже знищення «Шахедів» ракетами призведе до певного дефіциту ракет».

«Маємо розуміти, що посилення «малу» ППО та мобільних вогневих груп потрібно для відбиття атак саме ударних БПЛА», - резюмував Ігнат.

Читайте також: Україна нарощує засоби, якими збиває ворожі безпілотники - Ігнат

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня, Російська Федерація завдала ракетного удару по території України.

За даними міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, у Черкасах внаслідок ракетного удару зруйнована будівля готелю. В результаті виникла пожежа, а також загоряння торговельних павільйонів на ринку. Постраждали семеро людей і 10 були евакуйовані. З-під завалів врятували одну людину.

У Києві внаслідок падіння уламків є пошкодження у Дарницькому, Соломʼянському, Шевченківському районах. У Дарницькому районі виникли загоряння. Постраждали семеро людей, у тому числі дитина.

На Київщині в результаті падіння уламків виникли пожежі на території підприємств. Також є пошкодження приватного сектору. Двоє людей поранені.

Читайте також: Остін вважає найбільш необхідною зброєю для України засоби ППО

У Харкові в результаті атаки зруйновано складську будівлю. Постраждали двоє людей.

Є влучання та пошкодження також у Рівненській області.

У Львівській області росіяни завдали удару по промисловій зоні, є руйнування та пожежа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-