Україна в ОБСЄ: Для контрнаступу треба безперервне постачання зброї, далекобійні ракети й літаки

Україна в ОБСЄ: Для контрнаступу треба безперервне постачання зброї, далекобійні ракети й літаки

Укрінформ
Українські війська у ході контрнаступу на півдні звільнили вже 260 квадратних кілометрів території, для ефективного просування далі потребується безперервне постачання необхідного озброєння, включаючи далекобійні ракети та бойові літаки.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила заступниця постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Наталія Костенко під час засідання Форуму з безпекового співробітництва ОБСЄ.

"Щодня військовослужбовці Збройних Сил України продовжують звільняти українські території, захоплені російськими окупантами. Незважаючи на розгалужені мінні поля та багаторівневі лінії оборони, створені російськими військами на лінії фронту, наші війська продовжують вести контрнаступальні дії. Днями українські війська просунулися вперед на західній ділянці фронту в Запорізькій області, а також звільнили два села (Кліщіївка та Андріївка) на південь від Бахмута в Донецькій області", - зазначила Костенко.

Вона додала що у ході останніх бойових дій під Бахмутом українські війська успішно розгромили три російські бригади, і російській стороні не допомогло навіть використання всіх наявних резервів на цьому напрямку.

Читайте також: Штати не прийняли рішення по ATACMS для України, однак не знімають цього питання з розгляду

"Наші війська провели успішну операцію, яка дозволила прорвати лінію оборони російських військ та захопити необхідний плацдарм для подальшого просування. Загалом, з початку контрнаступальної операції Сили оборони України успішно звільнили понад 260 квадратних кілометрів території", - повідомила Костенко.

Представниця України висловила вдячність партнерам за надану військову допомогу та наголосила на важливості її продовження.

"В умовах триваючої жорстокої війни міжнародна військова допомога Україні як ніколи важлива. Для того, щоб скористатися моментом і ефективно просуватися вперед до повного звільнення, необхідним є безперервне постачання Україні необхідного озброєння, включаючи далекобійні ракети, бойові літаки та обладнання для швидкого розмінування звільнених територій", - зазначила Костенко.

Читайте також: «Рамштайн-15»: головні підсумки зустрічі партнерів України

У своєму виступі вона також поінформувала делегації країн-учасниць про продовження Росією терористичних обстрілів об’єктів цивільної та критичної інфраструктури в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, президент США поки що не прийняв рішення щодо можливості постачання ракет збільшеного радіуса дії ATACMS в Україну, однак це питання продовжує обговорюватися в адміністрації, а також з українською стороною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-