Не таємний діалог «великих держав» зупинить війни, а робота всіх народів - Зеленський

Не таємний діалог «великих держав» зупинить війни, а робота всіх народів - Зеленський

Укрінформ
Не діалог так званих "великих держав" за зачиненими дверима може гарантувати нову епоху без війни, а відкрита робота всіх народів заради миру.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав, виступаючи під час загальних дебатів Генеральної Асамблеї ООН, передає кореспондент Укрінформ.

Відео: Офіс Президента

"Ми повинні діяти єдиним фронтом - перемогти агресора і зосередити всі наші можливості та енергію на вирішенні цих викликів. Як стримується ядерна зброя, так само має бути стриманий агресор, всі його інструменти та методи війни. Кожна війна зараз може стати остаточною, але для того, щоб агресія не сталася знову, потрібна наша єдність. І не діалог між так званими "великими державами" десь за зачиненими дверима може гарантувати нам усім нову епоху без воєн, а відкрита робота всіх народів заради миру», - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський представить деталі української Формули миру на спецзасіданні Радбезу ООН

Нині ж, підкреслив Президент, Росія розкидає смерть і приносить руїни. Міста і села в Україні стерті з лиця землі російською артилерією.

«Ми бачимо війну безпілотників. Ми знаємо про можливі наслідки перенесення війни в кіберпростір. Штучний інтелект можна добре навчити воювати - перш ніж він навчиться допомагати людству. Слава Богу, люди ще не навчилися використовувати клімат як зброю», - наголосив він.

Читайте також: США ввели санкції проти міжнародної мережі, яка допомагає Ірану виробляти безпілотники

Глава держави зазначив, якщо людство не досягає цілей кліматичної політики - це означає, що екстремальні погодні явища все одно впливатимуть на нормальне життя на планеті, і якась агресивна держава також буде використовувати їх як зброю.

«І коли острови та країни зникають під водою... І коли торнадо та пустелі поширюються на нові території... І коли все це відбувається, одна неприродна катастрофа в Москві вирішила розв'язати велику війну і вбити десятки тисяч людей», - додав він.

Читайте також: Росія перетворює на зброю продовольство, енергію, депортацію дітей - Президент в ООН

Як повідомляв Укрінформ, Президент України упродовж кількох днів перебуватиме в Нью-Йорку, де бере участь у зустрічах високого рівня в рамках 78-ї Генеральної Асамблеї ООН. Заплановані, зокрема, його виступи в залі Генасамблеї, на засіданні Ради Безпеки ООН, а також двосторонні та багатосторонні контакти з іноземними лідерами. У четвер, 21 вересня, Володимир Зеленський у Вашингтоні має зустрітися з президентом США Джо Байденом.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-