Росія перетворює на зброю продовольство, енергію, депортацію дітей - Президент в ООН

Росія перетворює на зброю продовольство, енергію, депортацію дітей - Президент в ООН

Оновлено
Укрінформ
Росія перетворює на зброю багато речей - продовольство, енергію тощо, і це використовується не лише проти України, але й проти інших країн.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав, виступаючи під час загальних дебатів Генеральної Асамблеї ООН, передає кореспондент Укрінформу.

«Поки ядерна зброя лишається на своїх місцях, масове знищення набирає обертів. Росія перетворює на зброю багато інших речей, і ці речі використовуються не лише проти нашої країни, але й проти всіх ваших країн. Існує чимало конвенцій, які обмежують володіння та розповсюдження зброї, але не існує реальних обмежень на використання продовольства, енергії та інших речей як зброї», - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський виступив на Генасамблеї ООН

Він нагадав про те, що Україна свого часу віддала свій третій за величиною ядерний арсенал. Тоді світ вирішив, що Росія має стати «хранителькою» такої сили.

«Але подальша історія довела, що саме Росія найбільше заслуговувала на ядерне роззброєння ще тоді, в 1990-х. Росія заслуговує на роззброєння і зараз: терористи не мають права володіти ядерною зброєю», - підкреслив Глава держави.

Читайте також: ООН є майданчиком, де треба вимагати від Росії припинити війну – Шольц

Як повідомляв Укрінформ, Президент України упродовж наступних днів перебуватиме в Нью-Йорку, де бере участь у зустрічах високого рівня в рамках 78-ї Генеральної Асамблеї ООН. Заплановані, зокрема, його виступи в залі Генасамблеї, на засіданні Ради Безпеки ООН, а також двосторонні та багатосторонні контакти з іноземними лідерами. У четвер, 21 вересня, Володимир Зеленський у Вашингтоні має зустрітися з президентом США Джо Байденом.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-