Немає гарантій, що російська ракета не вдарить по сусідніх із Україною країнах - Єрмак

Немає гарантій, що російська ракета не вдарить по сусідніх із Україною країнах - Єрмак

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявляє, що немає гарантій, що жодна з російських ракет випадково не вдарить по сусідніх країнах під час терору України.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Телеграмі.

За словами Єрмака, Росія здійснила удар ракетою по житловому будинку у Львові, і це "чергова трагедія і терористичний акт".

"Росія виготовляє ракети, використовує західні комплектуючі, обходить санкції. Зупинити це можливо лише силою", - наголосив він.

Як підкреслив керівник ОП, Україні потрібно більше ППО/ПРО, ніж є зараз, потрібні механізми покарання держав за реекспорт важливих комплектуючих для виробництва ракет до РФ, а також посилення протидії і перекривання лазівок для такого експорту - відповідні пропозиції є у документі №12 групи Макфола-Єрмака.

"І, звісно ж, гарантії безпеки та Україна в складі НАТО - це реальні сигнали, яких боїться Путін. Запрошення нашої держави в НАТО з посиленням оборонних спроможностей дозволить перемогти росіян. Членство в НАТО гарантуватиме безпеку Європи на довгі роки. Без цього російський режим, якщо збереже цілісність, зможе продовжувати повітряний терор", - зазначив Єрмак.

Читайте також: Членство України в НАТО поставило б Путіна на місце - Зеленський

"Немає гарантій, що жодна з ракет випадково не вдарить по сусідніх країнах під час терору України. НАТО - це гарантія страху Путіна. Вони боягузи, доведено Фінляндією. Потрібно нарешті зупинити це все", - наголосив керівник Офісу Президента.

За словами Єрмака, історичне рішення щодо вступу України в НАТО "змінить історію Європи і збереже світовий порядок, посиливши всю архітектуру безпеки".

Як повідомляв Укрінформ, у Львові станом на 8:20 внаслідок нічної російської ракетної атаки четверо людей загинули та понад 30 дістали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-