Винищувачі F-16 для України: Кулеба каже, що графік навчань пілотів зсувається

Винищувачі F-16 для України: Кулеба каже, що графік навчань пілотів зсувається

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив про зміщення графіку навчань українських пілотів на винищувачах F-16, через що, вірогідно, буде зміщено і дату передачі Україні винищувачів.

Про це Кулеба сказав в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

"Я виходив з того, що у червні мали розпочатися тренування, як нам це первинно обіцяли. У червні тренування пілотів не розпочалися. Це означає, що графік тренування починає зрушуватися. Ми працюємо зараз з усіма причетними сторонами, з усіма країнами, які беруть участь у авіаційні коаліції, щоб максимально пришвидшити процес", - додав Кулеба.

Читайте також: У Повітряних силах закликають міжнародних партнерів прискорити надання F-16

Мова йде про навчання пілотів і інженерів, а також про підготовку інфраструктури й ухвалення правових рішень, необхідних для передачі літаків.

"Серйозна дуже робота, починати її треба було ще вчора, але не так сталося, як гадалося", - додав міністр.

Читайте також: Неїжпапа розповів про роль F-16 для проведення операцій на морі

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Олексій Резніков раніше заявляв, що під час засідання Комісії НАТО-Україна були досягнуті конкретні зобов’язання союзників по Альянсу щодо організації спеціалізованого тренування для українських пілотів на літаках F-16, що відкриє шлях до поставки цих літаків в Україну.

Президент Володимир Зеленський 1 липня зазначив, що графіка навчання українських пілотів на західних винищувачах F-16 немає, дехто з іноземних партнерів зволікає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-