Неїжпапа розповів про роль F-16 для проведення операцій на морі

Неїжпапа розповів про роль F-16 для проведення операцій на морі

Укрінформ
Багатофункціональні винищувачі F-16 потрібні Україні не лише для успішного проведення операцій на суходолі, а й на морі.

Про це командувач ВМС України віцеадмірал Олексій Неїжпапа сказав в інтерв’ю АрміяInform, передає Укрінформ.

«Війна триває, і на цей час противник має перевагу в повітрі в... частині Чорного моря. Тому ті ж західні багатофункціональні винищувачі F-16 нам потрібні не лише для успішного проведення операцій на суходолі, а й на морі», - сказав Неїжпапа.

Читайте також: Зміїний чи знищення крейсера «Москва» - це лише початок: Неїжпапа привітав зі святом ВМС України

За його словами, з моменту широкомасштабного вторгнення потенціал України виріс. Це передусім пов’язано з надходженням нових зразків ракетного озброєння, іншої допомоги від наших західних партнерів. Нині на озброєнні ВМС є протикорабельний комплекс «Гарпун», який уже дуже добре себе зарекомендував під час бойових дій із захисту Української держави. Цей комплекс, зокрема, потопив російське судно забезпечення, яке мало на борту ЗРК «Тор» та прямувало на острів Зміїний, щоб забезпечити зброєю російський гарнізон та доставити свіжу партію окупантів на підсилення, додав командувач ВМС.

"Якщо порівнювати потенціал на початку широкомасштабної агресії між нами та російським флотом, то він був на користь росіян. Але наша країна не стояла на місці та розбудовувала наш флот, постійно рухалися вперед. Яскравим прикладом тому, зокрема, є втілення ракетних програм, які були затверджені Верховним Головнокомандувачем ЗС України. Завдяки їх реалізації було створено український ракетний комплекс «Нептун», - наголосив Неїжпапа.

Читайте також: Корпус морської піхоти почнуть формувати ще до завершення війни – Неїжпапа

Як повідомлялося, міністр оборони Олексій Резніков раніше заявляв, що під час засідання Комісії НАТО-Україна було досягнуто конкретних зобов’язань союзників по Альянсу щодо організації спеціалізованого тренування для українських пілотів на літаках F-16, що відкриє шлях до постачання цих літаків в Україну. Але Президент Володимир Зеленський нещодавно заявив про те, що графіка навчання українських пілотів на західних винищувачах F-16 на цей час немає, бо дехто з іноземних партнерів зволікає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-