Естонська розвідка: ЗСУ атакують відразу на кількох напрямках - «промацують» оборону росіян

Естонська розвідка: ЗСУ атакують відразу на кількох напрямках - «промацують» оборону росіян

Укрінформ
За даними розвідувального центру сил оборони Естонії, активність бойових дій в Україні значно зросла, а українські Збройні сили атакують російські війська одразу на кількох напрямках.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ERR.

Як зазначається, такими атаками промацується оборона, а після виявлення слабкого місця у прорив відправляють головні сили, які потім прагнуть зайти в тил противника, зазначає розвідувальний центр Сил оборони Естонії.

Імовірно, наступ розвиватиметься поступово. ЗСУ враховують важливість логістики та охорони флангів від можливих контратак збройних сил Російської Федерації.

Звільнення всіх окупованих територій найближчими місяцями малоймовірне, наголошується у щотижневому зведенні естонського розвідувального центру. Швидше за все, російські сили зосередяться на утриманні територій та намагатимуться завдати опонентам неприйнятних втрат, а також тиражуватимуть кадри зі знищенням західної техніки.

Читайте також: Рішення про підрив Каховської ГЕС віддавав особисто Путін - розвідка

ЗСУ, очевидно, перехопили ініціативу, проте доктрина ЗС РФ передбачає здійснення контратак як на тактичному, так і на оперативному рівні.

Як зазначається, у вівторок уночі, 6 червня, "зруйнувалася гребля Каховської гідроелектростанції в Херсонській області (насправді її підірвали російські війська – ред.), що призвело до катастрофічної повені на території від Нової Каховки та до дельти Дніпра". При цьому це сильніше торкнулося низинних районів на східному березі Дніпра, які перебувають під контролем росіян. Зважаючи на все, внаслідок повені постраждали укріплення першої лінії оборони ЗС РФ.

Затоплені мінні поля та боєприпаси роблять ситуацію ще більш непередбачуваною, наголошується у зведенні.

Читайте також: Йдуть запеклі інформаційні бої: Маляр пояснила, як і чому ворог атакує українців вкидами і фейками

Як повідомлялося, Москва запускає масові фейки про контрнаступ та втрати Збройних сил України. У пропагандистських ЗМІ РФ, пабліках, телеграм-каналах поширюють багато брехливої інформації для деморалізації українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-