Рішення про підрив Каховської ГЕС віддавав особисто Путін - розвідка

Рішення про підрив Каховської ГЕС віддавав особисто Путін - розвідка

Укрінформ
Рішення про підрив Каховської ГЕС віддавав особисто президент Російської Федерації Володимир Путін.

Про це представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов повідомив в інтерв‘ю "Українській правді", передає Укрінформ.

"Зараз порушене кримінальне провадження, триває слідство, і всі дані передаються в межах цього розслідування. Так, це була вибухівка. Так, це був внутрішній вибух і керована детонація. Це та інформація, яку ми зараз можемо оприлюднювати", – зазначив він.

Читайте також: Комісія НАТО-Україна провела засідання щодо Каховської ГЕС – домовилися про оперативну допомогу

Юсов висловив думку, що рішення про підрив ГЕС і остаточний наказ віддавав безпосередньо президент Російської Федерації Володимир Путін, оскільки "цей теракт за масштабами можна порівняти із рішенням про повномасштабне вторгнення в Україну".

Представник ГУР підкреслив, що жодна інша особа на території Росії не взяла б на себе таку відповідальність.

Юсов також зауважив, що виконавці підриву, які дислокувалися на території навколо Каховської ГЕС і греблі, відомі. Однак він додав, що на етапі мінування могли бути залучені й інші спецпідрозділи. "Переконаний, що діяла окрема група страхування (на випадок, якби кадрові військові відмовилися від виконання цього завдання)", – додав представник ГУР.

Читайте також: Західні військові не сумніваються, що Каховська ГЕС була підірвана Росією - польський генерал

Як повідомляв Укрінформ, російські війська 6 червня здійснили підрив Каховської ГЕС. У зв’язку з цим є ризики підтоплення енергетичних об’єктів на Херсонщині, зокрема Херсонської ТЕЦ. Триває евакуація населення з потенційних районів затоплення.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-